Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Προς επίσχεση οι εργαζόμενοι στη EuroMedica

Σωματείο εργαζομένων EuroMedica Δυτ. Μακεδονίας: Αν δεν υπάρξει άμεση εκκίνηση της διαδικασίας αποπληρωμής το επόμενο βήμα θα είναι η επίσχεση εργασίας

Όπως είναι γνωστό η «EuroMedica Ζωοδόχος Πηγή» είναι η μοναδική γενική κλινική σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας με εξωτερικά ιατρεία και τμήματα Παθολογικό, Μαιευτικό, Χειρουργικό
, Ορθοπεδικό, Μικροβιολογικό, Ουρολογικό κλπ όπως επίσης και με Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που εξυπηρετεί σταθερά πάνω από 50 νεφροπαθείς.

Η εταιρεία EuroMedica οφείλει στους 65 εργαζόμενους της κλινικής «EuroMedica Ζωοδόχος Πηγή» δεδουλευμένα δέκα (10) μηνών. Η υπομονή και η ανοχή των εργαζομένων έχει πλέον εξαντληθεί, οι υποσχέσεις για αποπληρωμή που τελικά δεν υλοποιούνται δεν έχουν πλέον κανένα αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και ένα μήνα σε απεργιακή κινητοποίηση. Το προσωπικό ασφαλείας ούτε μια στιγμή δεν άφησε τους ασθενείς της κλινικής και ιδιαίτερα τους νεφροπαθείς χωρίς την απαιτούμενη προσοχή.
Με εξώδικό τους οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους απαιτούν την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας αποπληρωμής των δεδουλευμένων τους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα ήδη οξυμμένα προβλήματα διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.
Αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από πλευράς της EuroMedica το επόμενο αναγκαστικό βήμα των εργαζομένων θα είναι η επίσχεση εργασίας για να μπορέσουν να λάβουν τουλάχιστον το επίδομα ανεργίας λόγω επίσχεσης σαν μέσο επιβίωσης.
Σε αυτήν την περίπτωση τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής θα αναγκαστούν να αναλάβουν και να διαχειριστούν την ευθύνη της αιμοκάθαρσης των πάνω από 50 ασθενών που ως τώρα εξυπηρετεί η κλινική της EuroMedica. Ο κίνδυνος για την υγεία τους σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρεωθεί στους απεργούς εργαζόμενους στη EuroMedica αλλά στην άκαμπτη και ανάλγητη στάση της ίδιας της εταιρείας.
το ΔΣ του Σωματείου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: