Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ. ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα
Πολλά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «δίκαιη» ανάπτυξη και έξοδο στις αγορές. Κανένα φως στο τούνελ δεν προβλέπεται για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Κι άλλα μέτρα δρομολογούνται να εφαρμοστούν κι άλλα καινούρια να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης: επιπλέον περικοπές στις συντάξεις, διευκόλυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και ειδικά των δύο υπερσύγχρονων λιγνιτικών μονάδων. Παράλληλα ο προϋπολογισμός για το 2018 συνεχίζει την ακραία λιτότητα με την ολοκληρωτική εφαρμογή του 4ου μνημονίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το ευρωμνημονιακό καθεστώς επιτροπείας Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ-ESM συνεχίζουν την πιο βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων και του λάου. Η ανεργία είναι στα ύψη, 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τους εργοδότες τους για μήνες, οι μισθοί έχουν τσακιστεί, οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, οι εργοδότες απολύουν κι αυθαιρετούν συνεχώς χωρίς κανένα έλεγχο, τα ωράρια μας έχουν γίνει λάστιχο.
Η Κυβέρνηση εφαρμόζει την πιο αντιλαϊκή πολιτική ενώ παράλληλα η ΝΔ διατείνεται ότι θα την εφαρμόσει πιο μεθοδικά κι «αποτελεσματικά». Κύριος στόχος όλων τους είναι να μας πείσουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν που ορίζουν οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Επιβάλλουν τη βαρβαρότητα για να συνεχίσει να κερδοφορεί το κεφάλαιο.
Φοβούνται ότι η οργή μας θα γίνει αγώνας!
Γι’ αυτό επιστρατεύουν τη βία και την καταστολή, χτυπούν με ΜΑΤ όποιον βγαίνει στο δρόμο να διεκδικήσει. Με τις ευλογίες του ΣΕΒ θέλουν να ρίξουν ταφόπλακα στους αγώνες των εργαζομένων. Ετοιμάζουν ολόκληρο νομοθετικό οπλοστάσιο για να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική οργάνωση, να δυσκολέψουν την κήρυξη απεργίας, να εμποδίσουν την κλιμάκωση του αγώνα!
Εμείς δε βολευόμαστε σε ζωή-μισή, σε εργασία-σκλαβιά
Δε θα τους χαρίσουμε το πιο ισχυρό μας όπλο, την απεργία
Να μην αφήσουμε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να μετατρέψει την απεργία στις 14/12 σ’ άλλο ένα εθιμοτυπικό ραντεβού. Να μην είναι μία από τα ίδια, όπως τα τελευταία χρόνια, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Μέσα από συνελεύσεις στα σωματεία μας, επιτροπές αγώνα, οργανώνουμε την απεργία. Βάζουμε σχέδιο ν’ αποτελέσει σταθμό συνέχειας και κλιμάκωσης της αντίστασης και του αγώνα μας! Πυκνώνουμε τα συνδικάτα μας, βάζουμε πλάτες για να φτιαχτούν καινούρια, να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και τη σιωπή που επιβάλλουν, στην πράξη. Δουλεύουμε για να συγκροτηθεί ένας πλατύς συντονισμός συνδικάτων που θα σηκώσει τον αγώνα. Οικοδομούμε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Όλες οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις του κινήματος οφείλουν να βάλουν πλάτη στην παραπάνω κατεύθυνση. Έτσι μπορούμε να σταματήσουμε τον οδοστρωτήρα της αντιδραστικής μνημονιακής πολιτικής.
Διεκδικούμε:
Σταθερή Εργασία για όλους, με Συλλογικές Συμβάσεις, μείωση των ωρών εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των ελαστικών μορφών υπερεκμετάλλευσης.
-Απαγόρευση των απολύσεων. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Έλεγχοι και ποινές ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Μαζικές προσλήψεις για να μειωθεί η ανεργία.
-Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και του δημόσιου πλούτου. Νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, συγκοινωνίες φθηνές και ποιοτικές για όλο το λαό. Μείωση των τιμών στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα φάρμακα.
-Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.   
-Κάτω τα χέρια από την απεργία. Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς. Ελεύθερος συνδικαλισμός. Σωματεία στα χέρια των εργαζομένων, έξω οι εργοδοτικές ορντινάντσες. Κατάργηση όλων των προνομίων της γραφειοκρατίας.
Οι εργαζόμενοι δεν υπακούμε ούτε στους «ευρωπαϊκούς θεσμούς», ούτε στο ΔΝΤ, ούτε στα τραπεζικά και επιχειρηματικά λόμπι. Δε θα πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης και του χρέους τους.
Οργανωνόμαστε – Ανασυγκροτούμε ταξικά το εργατικό κίνημα! Κερδίζουμε τη ζωή μας!
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: