Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Αποκλεισμός της Τράπεζας Πειραιώς από 120 υπό απόλυση εργαζόμενους και σωματεία

Στον αποκλεισμό του κτηρίου της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς έχουν προχωρήσει εδώ και λίγη ώρα δεκάδες εργαζόμενοι της τράπεζας και πολλά μέλη σωματείων, αντιδρώντας στην απόφαση της Τράπεζας να μεταφέρει σε άλλη εταιρεία 120 καθαρίστριες και φύλακες, αφού εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την απόλυσή τους.

Προηγήθηκε συνάντηση των σωματείων με στελέχη της διοίκησης της Τράπεζας τα οποία απέκλεισαν εμφατικά οποιαδήποτε συζήτηση για ακύρωση της απόφασης. Η στάση των στελεχών, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την οργή των συγκεντρωμένων, οι οποίοι απέκλεισαν το κεντρικό κτήριο της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Αμερικής, αποκλεισμός που συνεχίζεται μέχρι και αυτήν την ώρα.

Οι 120 καθαρίστριες και φύλακες της τράπεζας Πειραιώς προέρχονται κυρίως από την Αγροτική Τράπεζα. Η απόφαση της Τράπεζας να τους «περάσει» σε άλλη εταιρεία, εντάσσεται στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από το τραπεζικό σύστημα και την κυβέρνηση απέναντι στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν και δραστική μείωση προσωπικού.
Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά τη συνάντηση των σωματείων με τα στελέχη της Πειραιώς, ειπώθηκε σαφέστατα ότι η απόφαση δεν γίνεται να αλλάξει, αφού πρόκειται για υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων και υπογραφών με το ΤΧΣ, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.
Οι 120 εργαζόμενοι και τα σωματεία εύλογα εκτιμούν ότι η απόφαση της Τράπεζας να μεταφερθούν σε άλλη εταιρεία, αποτελεί το πρώτο καθοριστικό βήμα, ώστε τελικά να πάρουν το δρόμο της απόλυσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα ζητήματα αγκάθια για τον τραπεζικό κλάδο, που αναμένεται να ανοίξει το επόμενο διάστημα, είναι αυτό των απολύσεων, το οποίο θα προκαλέσει πολλούς τριγμούς και σε όλα τα επίπεδα.
Η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς με τους 120 εργαζόμενους είναι η πρώτη «τροχιοδεικτική βολή» όσων θα ακολουθήσουν για το σύνολο των τραπεζών.

ΠΗΓΗ: - Asfalistiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: