Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κινητοποίηση στη ΔΕΗ Δυτικής Θεσ/νίκης, την Τετάρτη 20/12/2017, 1.30μ.μ.

Το ρεύμα και η ενέργεια δεν είναι εμπορεύματα.
Είναι κοινωνικά αγαθά! Δικαίωμα όλων!
Βαδίζοντας ήδη στον ένατο χρόνο της οικονομικής κρίσης  και ενώ η κοινωνική πλειοψηφία στην Ελλάδα βυθίζεται στην πιο ακραία φτώχεια λόγω της ανεργίας, της υποαμειβόμενης ή απλήρωτης εργασίας, των αλλεπάλληλων περικοπών μισθών και συντάξεων και της ακατάσχετης φοροεπιδρομής, έρχεται και ο λογαριασμός της ΔΕΗ για να αμφισβητηθεί ένα ακόμη κοινωνικό αγαθό ως δικαίωμα για όλους. Σήμερα που η προμήθεια καυσίμων για τη θέρμανση είναι αδύνατη για την πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών, καθίσταται αναγκαία η προσφυγή σε πρόχειρες λύσεις που πολλαπλασιάζουν την κατανάλωση ρεύματος.
Σε αντίθεση όμως με τα εισοδήματα που καταβαραθρώνονται, οι τιμές των οικιακών τιμολογίων της ΔΕΗ αυξήθηκαν κατά 49% από το 2010 μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα οι λογαριασμοί επιβαρύνονται με φόρους, τέλη και χρεώσεις υπέρ τρίτων που αυξάνουν το κόστος του ρεύματος κατά 120% περίπου, πράγμα που ειδικά τους χειμωνιάτικους μήνες κάνει τους λογαριασμούς υπέρογκους, την πληρωμή τους αδύνατη. Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ όχι μόνο αρνείται να προχωρήσει σε διακανονισμούς με μικρή προκαταβολή και μεγάλο αριθμό δόσεων, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις οικογένειες ανέργων ή χαμηλοσυνταξιούχων που έχουν συσσωρεύσει μεγάλα χρέη, αλλά προχωρά σε διακοπές ρεύματος με ταχύτατους ρυθμούς που αγγίζουν τις 2.000 ημερησίως, εκ των οποίων το 70% αφορά κατοικίες (σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του προέδρου της ΔΕΔΔΗΕ).
Και την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά έχουν ήδη κομμένο ρεύμα, έρχεται και η κυβέρνηση να παίξει το παιχνίδι της “κοινωνικής ευαισθησίας”. Ανακοινώνουν τη διάθεση ποσού 10 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν κομμένο ρεύμα ώστε να το επανασυνδέσουν, χωρίς όμως να απαντούν στο καίριο ερώτημα: τι θα γίνει όταν περάσουν οι γιορτές και η ΔΕΗ θα συνεχίσει να στέλνει τους υπέρογκους λογαριασμούς και ταυτόχρονα να απαιτεί το ήδη συσσωρευμένο χρέος; Γιατί η λαϊκή οικογένεια δεν έχει ανάγκη από νέα «κοινωνικά μερίσματα», από “χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς” αλλά από πραγματικά μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το ρεύμα και την ενέργεια ως κοινωνικό δικαίωμα για όλους όσους ζουν σ’ αυτή τη χώρα.
Η πολιτική αυτή, οι χρεώσεις και οι αυξήσεις στους λογαριασμούς και οι διακοπές είναι άμεσα δεμένες με την πορεία της ΔΕΗ προς την ιδιωτικοποίηση που επιβάλλουν η Ε.Ε. και το κεφάλαιο (και με τη συμφωνία της κυβέρνησης βρίσκεται σήμερα στο τελικό της στάδιο), έτσι ώστε να έχουν εξασφαλισμένα και μεγάλα περιθώρια κερδοφορίας οι νέοι ιδιοκτήτες της.
Να μην ανεχτούμε άλλο αυτή την πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. κι αρπακτικών του κεφαλαίου!
Να πούμε μαζικά και δυναμικά ΟΧΙ
  • στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών 
  • στην αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων με τους υπέρογκους λογαριασμούς 
  • στις διακοπές ρεύματος και τη στέρηση βασικών κοινωνικών αγαθών από τα λαϊκά στρώματα
Με ανυποχώρητο αγώνα να απαιτήσουμε
  • Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος & περικοπή των επιβαρύνσεων (φόρων-τελών-χρεώσεων) 
  • Διαγραφή των χρεών των μακροχρόνια ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ΑΜΕΑ, των μονογονεϊκών οικογενειών και όλων όσων έχουν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας 
  • Διακανονισμούς αποπληρωμής με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη
Κανένας μόνος απέναντι στην κρίση!

Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη, ρεύμα, νερό, θέρμανση και περίθαλψη!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη ΔΕΗ Δυτικής Θεσσαλονίκης 
(26ης Οκτωβρίου, απέναντι από τα Δικαστήρια)
την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, 1:30μ.μ.

[και στις 3:30μ.μ., στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης
ενάντια στους πλειστηριασμούς 
και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας]
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: