Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Κλιματική αλλαγή:ΟΧΙ! ΔΕΝ συμμετέχω στην ΑΠΑΤΗ του ΑΙΩΝΑ! ( Π. Στασινοπούλου)

 Γιατί με παραπλανούν ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΥΠΟΥΛΑ.

Από την Π. Στασινοπούλου.
Κλιματική αλλαγή: ΟΧΙ!  ΔΕΝ συμμετέχω στην ΑΠΑΤΗ του ΑΙΩΝΑ!!! Γιατί με παραπλανούν ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ,  με παραπλανούν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, με παραπλανούν ΥΠΟΥΛΑ…  Από τη γεωπόνο Πίτσα Στασινοπούλου –«ΟΙΚΟ…νική Πραγματικότητα».
      Όση συναισθηματική πίεση κι αν μου ασκείτε…  όσα μέιλ κι αν μου στέλνετε σωρηδόν, προκειμένου να υπογράψω το «σημαντικότερο ψήφισμα» για την κλιματική αλλαγή…  όσες οργανώσεις κι αν πέσετε πάνω μου, χτυπώντας τα ευαίσθητα σημεία μου, ΔΕΝ πρόκειται να μετατρέψετε το μυαλό μου σε μαρμελάδα! Αρνούμαι συνειδητά να ενδώσω στην προπαγάνδα, τη σκοπιμότητα ή την αφέλειά σας! Το μόνο που καταφέρνετε είναι να προκαλείτε τη λογική μου και να με… φουντώνετε! Γιατί δεν μου φθάνουν την έρμη, όσα έχω ήδη στη πλάτη μου, μου φορτώνετε ένα ακόμα ανυπόστατο βάρος, έναν παράλογο φόβο, μια γελοία ενοχή! Ναι, το ξέρω ότι ο «φόβος φυλάει τα έρμα», ότι μέσω αυτού ελέγχεις τους πάντες, αλλά εσείς το αναγάγατε σε επιστήμη περιωπής! Την παντοδύναμη «επιστήμη του φόβου» που πια αγγίζει τα όρια της τρομοκρατίας.
      Εδώ και μήνες, με αφορμή την έκτακτη συνδιάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη στις 23/9 με θέμα την κλιματική αλλαγή, λαμβάνω τακτικά μέιλ από γνωστά sites που συλλέγουν παγκόσμια υπογραφές για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Για κάποια από τα οποία, όντως συνέβαλα με την υπογραφή μου ως μέσο πίεσης, άσχετα αν ποτέ δεν έμαθα την τύχη των υπογραφών και την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση π.χ. της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως η «υπογραφή», έχει για μένα συνειδησιακά την αξία μιας έστω συμβολικής κίνησης ενεργού πολίτη, που θα ήταν ευχής έργο να είχε και πρακτικό αποτέλεσμα, κι αν είχε… δεν το έμαθα ποτέ. Ας είναι… Τελευταία λοιπόν λαμβάνω τα σχετικά μηνύματα που ζητούν «πιεστικά» την υπογραφή μου για το «σημαντικότερο ψήφισμα» ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την –συμβολική- οικονομική ή άλλη συμμετοχή μου στην αντισύνοδο «κινημάτων και ενεργών πολιτών» για το κλίμα, δύο μέρες πριν την σύνοδο,  στις 21/9.
      Αντιγράφω μέρος του… παραληρήματος: «…Οι προειδοποιήσεις για τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες από την παγκόσμια υπερθέρμανση και την κλιματική αλλαγή πληθαίνουν. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι με την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, ο κόσμος θα απειληθεί από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, τις έντονες καταιγίδες και την αύξηση της συχνότητας και σφοδρότητας ακραίων καιρικών φαινομένων. Πολλές περιοχές της γης, οι πιο ευάλωτες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η Ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο Πέλαγος, θα χτυπηθούν σοβαρότερα. Η φύση, όπως έχει ήδη προβλεφθεί, δείχνει τα δόντια της. Σφοδρές κακοκαιρίες χτυπούν το Βόρειο ημισφαίριο και χρόνιες  ξηρασίες απειλούν την διατροφική ασφάλεια του πλανήτη… Οι επιστήμονες μας προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να αρχίσει να επιταχύνεται ανεξέλεγκτα, βάζοντας σε κίνδυνο την επιβίωσή μας ως είδος κι όλα όσα αγαπάμε. Σας ζητάμε να κρατήσετε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από το εξωφρενικά επικίνδυνο όριο των 2 C° , μειώνοντας σταδιακά τη ρύπανση του διοξειδίου του άνθρακα στο μηδέν… οι οικονομίες μας να μεταβούν γρήγορα σε μια φάση όπου θα τροφοδοτούνται με 100% καθαρή ενέργεια μέχρι το 2050…. 
Είτε πρόκειται για τη ‘βόμβα μεθανίου’ της αρκτικής, είτε για τη ραγδαία όξυνση των ωκεανών μας, είτε για βιβλικές πλημμύρες - η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και πρέπει να απαντήσουμε με το μεγαλύτερο ψήφισμα που έγινε ποτέ… Πλημμύρες, καταιγίδες και αποπνικτική ζέστη προβλέπουν για το 2050 μετεωρολόγοι της τηλεόρασης … Η λεπτή ισορροπία της βιόσφαιρας του πλανήτη μας είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης -- σε βαθμό που πλέον κινδυνεύει κάθε μορφή ζωής στη ΓηSOS για την υπερθέρμανση! Μη αναστρέψιμο το λιώσιμο των πάγων στη δυτική Ανταρκτική…» Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κι άλλη δόση τρομολαγνείας και παράνοιας, άλλωστε ΟΛΑ τα ΜΜΕ διεθνώς υπηρετούν τη σχετική προπαγάνδα πιο πιστά κι από… σκυλιά! 
      Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στην ΑΠΑΤΗ της «κλιματικής αλλαγής», αυτή την παμπόνηρη, αισχρά κατασκευασμένη θεωρία – δόγμα που αύξησε κάποιους… τραπεζικούς λογαριασμούς κατά πολλά εκατομμύρια! Είχα ήδη έμμεσες αφορμές να το κάνω σε προηγούμενα άρθρα, αλλά η παρούσα επικαιρότητα αφορά άμεσα στο μεγάλο θέμα για το οποίο δεν θα κουραστώ ποτέ να γράφω, έστω κι αν με διαβάζει μόνο ένας. Τον οποίο δεν στοχεύω να πείσω, απλά να του δώσω και την άλλη άποψη, την φιμωμένη από τα Μέσα και να τον προβληματίσω… είναι υπεραρκετό! Ζητώ δε συγγνώμη για το έντονο, θυμωμένο ύφος, αλλά τίποτα δεν με εξοργίζει όσο η ΠΡΟΣΒΟΛΗ της ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ μου! Ειδικά όταν γίνεται συνειδητά, μεθοδευμένα και ύπουλα…  και εξηγώ:
Με παραπλανούν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ: Γιατί ξέρουν ότι όσα ισχυρίζονται περί της υπερθέρμανσης του πλανήτη και του ανθρωπογενούς CO2 που τάχα μου ευθύνεται, είναι ΑΠΑΤΗ! Ξέρουν οι θεομπαίχτες, ότι η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ, όταν δεν είναι σε θέση να προβλέψουν ένα σεισμό,  οποιαδήποτε φυσική καταστροφή ή ακόμη τον καιρό της επόμενης βδομάδας. Ξέρουν ότι η φύση δεν υπακούει στα «μοντέλα προσομοίωσης» του υπολογιστή τους βάσει στατιστικών. Ξέρουν ότι τα αρχικά δεδομένα που εισήγαγαν για να προκύψουν τα φαιδρά στοιχεία τους ήταν συνειδητά παραποιημένα, με πρωτοστάτη τον περιβόητο Αλ Γκορ, όπως κατήγγειλαν με αποδείξεις μέλη της Διεθνούς Επιτροπής για το Κλίμα (ICCP). 

Ξέρουν από – μη ξεπουλημένους- έγκυρους επιστήμονες με στοιχεία που παρουσίασαν δημόσια, ότι η «υπερθέρμανσή» τους είναι πλαστή, όταν έχουν υπάρξει ιστορικά θερμότερες περίοδοι. Ξέρουν ότι οι πάγοι στην Αρκτική, σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων ερευνητών, πάντα έλιωναν με τους ίδιους ρυθμούς, απλώς παλιότερα δεν υπήρχαν εξελιγμένα τεχνικά μέσα για να μετρηθούν και βέβαια να δημοσιοποιηθούν. Ξέρουν ότι, όπως έχουν αποδείξει ΟΝΤΩΣ ανεξάρτητες έρευνες – χωρίς «κατευθυνόμενες» χρηματοδοτήσεις- το κλίμα επηρεάζεται από φυσικά και ΟΧΙ ανθρωπογενή αίτια: τη θέση και δράση των ηλιακών κηλίδων, τη δράση των ωκεανών, τη δράση των ηφαιστείων, τη μετατόπιση του άξονα της γης. Ξέρουν επίσης ότι το «ένοχο» διοξείδιο του άνθρακα που προέρχεται από ανθρώπινες δραστηριότητες, αποτελεί μια απειροελάχιστη, εντελώς αμελητέα ποσότητα του συνολικού που προέρχεται επίσης από φυσικά αίτια και ο ρόλος του στη διαμόρφωση του κλίματος είναι απλά… ανύπαρκτος! Και ότι όχι μόνο δεν ευθύνεται για την αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά ΠΡΩΤΑ αυξάνεται η θερμοκρασία και ΕΠΕΤΑΙ η αύξηση του CO2!!! Ξέρουν τέλος το αυτονόητο για κάθε νοήμονα άνθρωπο: ότι το κλίμα, από καταβολής πλανήτη, ΠΑΝΤΑ άλλαζε και ΠΑΝΤΑ θα αλλάζει στο διηνεκές, ανεξαρτήτως του αλαζόνα ανθρώπου που μέσα σε ένα τεράστιο σύμπαν, θεωρεί εαυτόν… καθοριστικό, ρυθμιστικό παράγοντα, ο αφελής!!! (εν προκειμένω, παμπόνηρος βέβαια!)
Με παραπλανούν ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ:  Γιατί έχουν επιστρατεύσει ένα τεράστιο, παντοδύναμο σύστημα επιρροής, που έχει επιδοθεί σε άνευ προηγουμένου πλύση εγκεφάλου για τη χειραγώγηση της μάζας. Συντονίζοντας με εξαιρετική ομοφωνία, τα διεθνή ΜΜΕ σε συνδυασμό με οργανωμένες χρυσοπληρωμένες καμπάνιες, παγκόσμια προβεβλημένα συνέδρια (καλή ώρα..) για την κλιματική αλλαγή, «ημέτερους» επιστήμονες χρηματοδοτούμενους γενναία, κορώνες γνωστών περιβαλλοντικών οργανώσεων… Ένα εξαιρετικά οργανωμένο σύστημα, συνεργαζόμενο άψογα, στην υπηρεσία της «κλιματικής αλλαγής» με στόχο βέβαια την… αλλαγή της κοινής γνώμης και ΚΥΡΙΩΣ της κοινής λογικής! Εννοείται φυσικά ότι κάθε αντίλογος, εκφρασμένος από κορυφαίους επιστήμονες, καταλήγει με συνοπτικές διαδικασίες στον… καιάδα, αφού προηγουμένως ο εκφραστής λοιδωρηθεί στο έπακρο ως «συνωμοσιολόγος» και «πράκτορας των πετρελαιάδων»….
Με παραπλανούν ΥΠΟΥΛΑ:  Γιατί με την καλοστημένη απάτη τους που «μπάζει» και ξέρουν ότι ΔΕΝ μπορεί να αντιμετωπίσει την λογική, καταφεύγουν ύπουλα στο ευάλωτο θυμικό, χρησιμοποιώντας χυδαία, άλλοτε τον φόβο ως το πλέον αποτελεσματικό μέσο ελέγχου κι άλλοτε την εκμετάλλευση της οικολογικής ευαισθησίας, βάζοντας πάντοτε μπροστά ως αδιαμφισβήτητους κράχτες, ξεπουλημένους ή εκβιαζόμενους επιστήμονες, που πίσω τους κρύβονται οι χρυσοφόρες μπίζνες της «πράσινης ανάπτυξης», οι κλιματικοί φόροι, το λόμπυ της «καθαρής» πυρηνικής ενέργειας. Οπότε σου λέει, τους έχουμε κυκλώσει σαν ποντίκια από παντού: αν δεν πιάσει η παγίδα του φόβου με όλες τις «πληγές του Φαραώ» και την συντέλεια του κόσμου προ των πυλών (βάσει στατιστικών πάντα!), θα πιάσει η παγίδα του φιλότιμου… και δώσε σποτάκια δακρύβρεκτα με ζωάκια και παιδάκια να κλαίνε για το κλίμα! Πόσο ακόμα θα αντέξει ο «αντιδραστικός»! Πόσο θα κλωτσάει στους κλιματικούς φόρους… πόσο θα αντισταθεί να ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ τα νέα «πράσινα» προϊόντα και τεχνολογίες που του πουλάμε και θα τον «σώσουν»!

      Για τα οποία, καθώς και για λοιπές υποκριτικές υστερίες και το χαμένο μέτρο, θα αναφερθώ στο προσεχές άρθρο, γιατί ήδη αρκετά σε έπρηξα… Μένοντας όμως στην εξώφθαλμη προπαγάνδα, θα θέσω μόνο δύο βασικά ερωτήματα: α) Ποιο άλλο τόσο μεγάλο θέμα προβάλλεται ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ προκλητικά, χωρίς κανένα αντίλογο, ως απόλυτο δόγμα;  β) Πώς είναι δυνατόν περιβαλλοντικές οργανώσεις να ισχυρίζονται ότι τα φυσικά φαινόμενα ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ και ελέγχονται μέσω της τεχνολογίας; Τί είναι προτιμότερο να καταλογίσω: τραγική αφέλεια ή πονηρά κονδύλια για «διατεταγμένη υπηρεσία»; Κλείνοντας προσωρινά, θα ευχηθώ μόνο ένα πράγμα: μακάρι η Φύση όταν ακούει τις αηδίες σας να ΜΗΝ τις πάρει σοβαρά… γιατί τη βάψαμε όλοι! Νοήμονες, πυροβολημένοι, αφελείς, πονηροί, αθώοι… οι ΠΑΝΤΕΣ! Και εκεί θα δεις τί εστί «μη προβλέψιμο»!!!

(Συνέχεια στις 3/ 10 σταθερά…)


Αρθρογραφος


Π. Στασινοπούλου
Όταν η κοινωνική ή πολιτική επικαιρότητα ερεθίζουν τον εγκέφαλο στα «κόκκινα»… όταν ο Άνθρωπος και τα πάθη του έρχονται στο προσκήνιο… όταν ένα βίωμα έχει ευρύτερη κοινωνική αναφορά… το χέρι πάει μόνο του στο πληκτρολόγιο. Και καταγράφει σκέψεις/ συναισθήματα εν θερμώ ή εν ψυχρώ, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να τα επικοινωνούμε… που μπορεί να επεκταθεί και στο kal.stassinopoulou@gmail.com
 
Αναδημοσίευση από: Κλιματική αλλαγή: ΟΧΙ! ΔΕΝ συμμετέχω στην ΑΠΑΤΗ του ΑΙΩΝΑ! Γιατί με παραπλανούν ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΥΠΟΥΛΑ… Από τη γεωπόνο Πίτσα Σ�
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: