Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Αυτή η εικόνα θα γίνει ο εφιάλτης τους…

Γιώργος X. Παπασωτηρίου
 Σιδερόφρακτα ανθρωποειδή σκοτώνουν, χτυπούν νήπια, σιδερώνουν παιδιά. Προσπαθείς να αποκρυπτογραφήσεις το συμπυκνωμένο μίσος, αλλά το μόνο που καταφέρνουν οι αναλύσεις είναι να σαρκάζουν τη λογική. Και διερωτάται κανείς, γιατί εκείνοι που απειλήθηκαν από την Τελική Λύση, την επιβάλλουν στους άλλους;


Που εδράζεται άραγε αυτός ο απάνθρωπος φανατισμός εκείνων που τον υπέστησαν από τον Χίτλερ;Θυμάμαι τον Εβραίο διανοούμενο Daniel Salvatore Schiff, που κατήγγειλε την ισραηλινή δεξιά για προδοσία της ιστορίας του Ολοκαυτώματος προς χάρη γεωστρατηγικών συμφερόντων. Τα συμφέροντα αυτά ταυτίζονται, σήμερα, με εκείνα του ακροδεξιού φονταμενταλιστή Ντόναλντ Τραμπ.

Το φιτίλι του πολέμου έχει ανάψει. Κι όμως κανείς δεν αντιδρά.

Η βία έγινε συνήθεια, ο θάνατος έγινε habitus και, παρόλα αυτά, ένας παροξυσμός αδιαφορίας επικρατεί παντού. Τριακόσιες χιλιάδες νεκροί στο Ιράκ, άλλοι τόσοι στη Συρία, λιμός και χολέρα στην Υεμένη, πείνα και σκλαβοπάζαρα στην Αφρική, εκατομμύρια ανέστιοι και πρόσφυγες, κι όμως η πολιτισμένη ανθρωπότητα καθεύδει και ονειρεύεται τη γέννηση του θεού της… Αγάπης.

Αλλά αυτή η εικόνα του 16χρονου Fawzi al-Juneidi θα γίνει ο εφιάλτης τους...

 από: Άνεμος Ανατροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: