Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Η ομιλία της Β. Δινοπούλου στην κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας στις 20/12 (βίντεο)

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθούμε την ομιλία της Βαγγελίτσας Δινοπούλου, αναπληρώτριας, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ από τις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις έξω από το Υπουργείο Παιδείας στην κινητοποίηση στις 20/12. 

Η κινητοποίηση αυτή ήταν μια δυναμική απάντηση κατά του προσοντολόγιου για μαζικούς διορισμούς ΟΛΩΝ των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.


Η Βαγγελίτσα Δινοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά:
…Καλούμε όλους να μην μετρηθούμε αν αξίζουμε ή όχι να δουλεύουμε! Να δώσουμε αταλάντευτα τη μάχη για αυτό που δώσαμε όρκο και αυτό που αποφασίσαμε στις Γενικές μας Συνελεύσεις!
Ότι θα παλέψουμε για τους χιλιάδες διορισμούς που έχουν έστω και μία σύμβαση με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία… και δηλώνουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι ούτε 120 μήνες ούτε 150 μπορούν να μετρήσουν τα χρόνια δουλειάς απ’ άκρη σε άκρη. Δηλώνουμε ότι δεν θα είμαστε εκείνοι οι υποταγμένοι δούλοι αναπληρωτές που με σκυμμένο το κεφάλι θα αποδεχτούν την επόμενη μέρα να δουν τον εαυτό τους σε λίστες, λίστες και μόρια που θα κατατάσσουν τον έναν απέναντι στον άλλο.
Στον εμφύλιο που μας καλούν προτάσσουμε την ενότητα του εκπαιδευτικού κινήματος που από το ’98 μέχρι και σήμερα δίνει τη μάχη για τη μόνιμη και σταθερή εργασία για το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. Καμία υποχώρηση συνάδελφοι, καμία υποχώρηση! Με την επιστροφή μας από τις γιορτές Γενικές Συνελεύσεις παντού, συγκεντρώσεις κάθε μέρα, να νιώθει την αναπνοή του κινήματος ο υπουργός όπου κι αν σταθεί!
αναδημοσίευση από: Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: