Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Έγκλημα στο Σινιάτσικο…

ΑΙΟΛΙΚΟ "ΠΑΡΚΟ" ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΑΣΚΙΟ (ΣΙΝΙΑΤΣΙΚΟ) ΟΡΟΣ

Πάνω από 170 ανεμογεννήτριες αναμένεται να εγκατασταθούν στην οροσειρά του Ασκίου όρους φτάνοντας μέχρι και την κορυφή του Σινιάτσικου στα 2111μ. 

Ήδη όπως σήμερα αποκαλύπτουμε, το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει ήδη κατασκευαστεί ο δρόμος πρόσβασης προς την κορυφή του βουνού ενώ αμέσως μετά (πιθανότατα) την άνοιξη του 2019 θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών. 


Το αιολικό πάρκο βρίσκεται στα όρια με την ορεινή κοινότητα της Βλάστης (είναι όμως εκτός αυτής) και εκτίνεται μέσα στα διοικητικά όρια του πρώην δήμου Ασκίου (σημερινού δήμου Βοΐου). 

Η όλη εγκατάσταση έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από διάφορες οργάνωσης (οικολογικές και όχι μόνον) που κάνουν λόγω για οικολογική καταστροφή και αλλοίωση του τοπίου με ανυπολόγιστες συνέπειες για το οικοσύστημα.  


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με την υπ.αρ. 66522/2751/19-12-2012 απόφαση του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Αιολικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 28,00 ΜW και τα συνοδά του έργα (οδοποιίας – διασύνδεσης), της εταιρίας «Α.Π. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΣΚΙΟ ΜΑΓΟΥΛΑ – Ε. ΤΖΑΒΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» με δ.τ. «Α.Π. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΣΚΙΟ ΜΑΓΟΥΛΑ», στη θέση “Ανατολικό Άσκιο - Μαγούλα” στο Δήμο Εορδαίας / Τ.Κ. Βλάστης και Δ. Βοίου (Τ.Κ. Εράτυρας) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | www.eordaia.org 

Περισσότερα και βίντεο στο: ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΑΣΚΙΟ (ΣΙΝΙΑΤΣΙΚΟ) ΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: