Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ και τα ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (Διονύσης Χοϊδάς)


(Παρέμβασή Διονύση Χοϊδά στην ημερίδα, που έγινε στις 15/12/2018, στο Καρπενήσι, για τις ανεμογεννήτριες, που σκοπεύουν να εγκαταστήσουν στα Άγραφα.) 


"Σας εξορκίζω, να μην πέφτετε στην παγίδα της «διαλλακτικής συζήτησης» και να μην φοβηθείτε να σας χαρακτηρίσουν ως «κάθετους αρνητές κάθε διαλόγου» για τα χιλιάδες αιολικά που θα καταστρέψουν τον τόπο σας, όπως ήδη κατέστρεψαν την Νότια Εύβοια.

Οφείλουμε, όλοι μας, να πάρουμε μια ΕΝΙΑΙΑ θέση: 

«Ούτε ένα αιολικό, σε ούτε ένα σημείο, ολόκληρης της Ελλάδας!»

Και θα εξηγήσω το γιατί, ευθύς αμέσως:


Υπάρχουν δυο κομβικά σημεία στις παρουσιάσεις που μας έκαναν, προηγουμένως, ο καθηγητής κ. Αλεξανδρής και ο επενδυτικός σύμβουλος, χημικός μηχανικός κ. Παυλάκης τα οποία μάλλον «πέρασαν ντούκου» από το ακροατήριο.

Κι ας ξεκινήσουμε από το πρώτο σημείο, που αφορά την ομιλία του κ. Αλεξανδρη.

Κάθε πρωτοετής φοιτητής- σπουδαστής διδάσκεται (και πολύ σωστά) ότι, το 100% «καθαρό» διοξείδιο του άνθρακα είναι αέριο θερμοκηπίου.
Αλλά και κάθε επιστήμονας που σέβεται τον εαυτό του (και δεν επιχορηγείται από άνομες πηγές για να δημιουργεί «κατά παραγγελία επιστημονικές ανακοινώσεις») γνωρίζει ότι, στην απειροελάχιστη αναλογία (0,04%) που το διοξείδιο άνθρακα υπάρχει στην ατμόσφαιρα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει ως «αέριο θερμοκηπίου»!

(ο καθηγητής κ. Αλεξανδρής, συμφώνησε ότι (λόγω της τεράστιας αραίωσής του) δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ως «θερμοκηπιακό» το διοξείδιο άνθρακα της ατμόσφαιρας, τη στιγμή που το μέγιστο ποσοστό της θερμοκηπιακής δράσης της ατμόσφαιρας οφείλεται στους…. ΥΔΡΑΤΜΟΥΣ! Οι οποίοι υδρατμοί ΔΕΝ είναι «ανθρωπογενείς» αλλά προέρχονται από εξάτμιση των νερών της γης εξαιτίας της προσπίπτουσας ηλιακής ενέργειας)

«Όταν πρωτοξεκίνησε η Παγκόσμια Απάτη με το (δήθεν ανθρωπογενές) «φαινόμενο θερμοκηπίου εξαιτίας καύσεων που απελευθέρωναν διοξείδιο του άνθρακα», υπήρξαν σοβαροί επιστήμονες που είπαν:
«Τι ηλιθιότητες είναι αυτές; Πώς είναι δυνατόν ένα αέριο να προκαλέσει «φαινόμενο θερμοκηπίου», όταν η συγκέντρωσή του στον αέρα πάει από το 0,036% στο…. 0,04%; Και πώς εξηγείται το γεγονός ότι στο παρελθόν είχαμε δεκαπλάσια συγκέντρωση και, ταυτόχρονα, περίοδο παγετώνων;»
Δυστυχώς, οι λογικές φωνές τους σκεπάστηκαν από το υστερικό επιχείρημα:
«Ο, τι και να λέτε εσείς, εμείς βλέπουμε τους πάγους της Ανταρκτικής (το 92% των πάγων του πλανήτη) να μειώνονται, όσο αυξάνεται η περιεκτικότητα διοξειδίου στον αέρα. Άρα, το διοξείδιο είναι αυτό που προκαλεί το λιώσιμο των πάγων!.
Κι όποιος το αρνηθεί αυτό, θα έχει ποινικές συνέπειες!»

(Και κάπου εκεί, μας αποστόμωναν, αφού είχαν πάρει την εύπιστη - Κοινή Γνώμη με το μέρος τους…)

Όλα αυτά, όμως ίσχυσαν μέχρι το 2012.

Από το 2012 και μετά, όπως μας έδειξαν τα διαγράμματα (από επισήμους διεθνείς οργανισμούς) του κ. Αλεξανδρή οι πάγοι της Ανταρκτικής άρχισαν ξαφνικά να ανασχηματίζονται -φτάνοντας, μάλιστα, το 2014 σε ρεκόρ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!!- τη στιγμή που η περιεκτικότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα συνέχισε να ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ!

(Και ευτυχώς, εδώ που τα λέμε, καθώς ανέβασε την απόδοση στις σοδειές, ώστε να συνεχίσει να τρέφεται ένας παγκόσμιος πληθυσμός που αυξάνεται σταθερά….)

Εκεί, η -ξεπουλημένη στα άνομα συμφέροντα- διεθνής επιστημονική κοινότητα ΕΙΧΕ Η-Θ-Ι-Κ-Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ομολογήσει:
«Συγγνώμη για την αθέλητη παραπλάνηση! Η θεωρία πάνω σε στην οποία στηρίξαμε όλη αυτή την «κλιματική» προπαγάνδα, ήταν ολωσδιόλου ΛΑΘΟΣ! Το διοξείδιο του άνθρακα ΔΕΝ έχει σχέση με την (οποιαδήποτε) κλιματική αλλαγή!»

Προτίμησαν όμως να σωπάσουν επειδή είχε ήδη στηθεί μια παγκόσμια οικονομική απάτη, μεγέθους πολλών τρισεκατομμυρίων, το χρόνο:
Το περιβόητο Παγκόσμιο Χρηματιστήριο Δικαιωμάτων Άνθρακα!!!

Και πάμε τώρα σε μια δεύτερη επισήμανση και να σταθούμε σε ένα σημαντικό σημείο της ομιλίας του κ. Παυλάκη.
Ο κ. Παυλάκης μας έδειξε ένα διάγραμμα (προερχόμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ενέργειας, όπως πιθανολογώ) που συσχετίζει την τιμή της κιλοβατώρας, σε κάθε κράτος της ΕΕ, με το ποσοστό εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ σε σχέση με την συνολική εγκατεστημένη ισχύ, κάθε χώρας χωριστά.

Από το διάγραμμα αυτό βλέπουμε δύο πράγματα:
Οι καταναλωτές στις δύο χώρες με την υψηλότερη διείσδυση αιολικών (Δανία, Γερμανία- που όμως είναι και αυτές που τα παράγουν, για όλον τον κόσμο) πληρώνουν 300(+) ευρώ τη μεγαβατώρα ενώ οι χώρες με λίγη ή μηδενική παρουσία ΑΠΕ την πληρώνουν πολύ κάτω κι από 100!

Στο ίδιο διάγραμμα απεικονίζεται και ο μαθηματικός τύπος που συσχετίζει την τιμή της μεγαβατώρας, σε κάθε χώρα, με το ποσοστό εγκατεστημένων ΑΠΕ:
Από τον τύπο αυτό μπορούμε να ξέρουμε πόσο θα αυξάνονται τα τιμολόγια στην Ελλάδα για κάθε νέο αιολικό πού θα μπήγουμε σε μια βουνοκορυφή, καταστρέφοντάς την…

Εδώ θα εμβάλω μια διευκρίνηση που παρέλειψα να κάνω -λόγω περιορισμένου χρόνου- στην παρέμβασή μου:
Την αιολική μεγαβατώρα την πληρώνουμε στον ιδιώτη επενδύτη -μέσω ΕΤΜΕΑΡ- στα 92 ευρώ, αλλά μας κοστίζει ΠΟΛΥ περισσότερο, όπως θα δούμε στη συνέχεια! Αντίστοιχα, η λιγνιτική μεγαβατώρα κοστίζει στη ΔΕΗ 45 ευρώ αλλά αναγκάζεται να την πουλάει πολύ ακριβότερα (70, περίπου) επειδή πρέπει να καλύψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την χασούρα της. Επειδή είναι (από ποιους;;;;; ) υποχρεωμένη να την πουλάει στον Μυτιληναίο (Αλουμίνιο της Ελλάδας) προς… 36 ευρώ!
Όσο για την αιολική μεγαβατώρα, μπορεί εμείς να την πληρώνουμε στην «χρέωση ΕΤΜΕΑΡ» 92 ευρώ, αλλά μας κοστίζει, στους καταναλωτές, ΠΟΛΥ περισσότερο: Κι αυτό, επειδή το αιολικό ρεύμα είναι «ακατάστατο» και είμαστε υποχρεωμένοι να το εξομαλύνουμε μέσω «ευέλικτων αεριοστρόβιλων» που καίνε πανάκριβο φυσικό αέριο. 

Εξυπακούεται ότι το κόστος συμμετοχής των θερμικών αυτών αεροστροβίλων -συν το κέρδος των ιδιωτών που τους έχουν- το πληρώνουμε στη «βασική χρέωση» των «θερμικών» μεγαβατωρων που πληρώνουμε με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Έτσι, είναι δυνατόν η αιολική μεγαβατώρα να μας κοστίζει, σε εμάς τους καταναλωτές ακόμα και 120 ή και 150 ευρώ και εμείς να νομίζουμε ότι πληρώνουμε μόνο τα 92 που τσεπώνει ο ΑΠΕ-τεώνας «επενδυτής»

Στην πρόσφατη σχετική επιστημονική ημερίδα που έγινε στο Park Hotel, στην Αθήνα, ο Δρ. Απόστολος Ευθυμιάδης απέδειξε ότι με τον νέο Ενεργειακό Σχεδιασμό που προωθεί ο Σταθάκης (και την εγκατάσταση χιλιάδων ιδιωτικών ανεμογεννητριών) η τιμή της μεγαβατώρας, στην Ελλάδα, από 100 ευρώ (προ φόρων) που ισχύει σήμερα, θα εκτιναχτεί στα 300 ευρώ, φτωχοποιώντας τον λαό και γεμίζοντας τις τσέπες τις «ενεργειακής κλίκας».

Και αν πραγματοποιηθεί και η (σατανικής έμπνευσης) πρόταση των επαγγελματικών «οικολογικών» οργανώσεων (Green Peace και WWF) για 100% ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ, τότε η μεγαβατώρα, συμφώνα με τους αξιόπιστους υπολογισμούς του Ευθυμιάδη, θα φτάσει στα 500 ευρώ! (Εγώ υπολογίζω πάνω από 550…)

(Κοντολογίς, θα έχουμε μια αποαναπτυξιακή, ψευδεπίγραφη «οικολογία» μέσω της φτώχειας, μια και με τέτοιου ύψους τιμολόγια ο κόσμος είτε δεν θα ανάβει το φως (λόγω κόστους) είτε θα του έχουν ήδη κόψει το ρεύμα επειδή δεν θα μπορεί να το πληρώσει.)

Γιατί, άραγε, γίνονται όλα αυτά;
Το τελικό Σχέδιο είναι να εγκατασταθούν στην Ελλάδα 20.000 αιολικά σε ΟΛΕΣ της βουνοκορφές της Ελλάδας, μη εξαιρούμενης και της Πάρνηθας- αν όχι και της…. Ακρόπολης. (Τώρα, τα «κτήνη» θα είναι των 2 και 2.5ΜW, αύριο ΤΩΝ 3.6MW, ενώ από πίσω έρχονται και τα μεγαθήρια των 4-7MW….)

Αν υπολογίσουμε, κατά μέσο όρο, κόστος αγοράς 4.000.000 ευρώ για κάθε αιολικό, μιλάμε για νέο ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ δάνειο της χώρας ύψους 80 ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ δισεκατομμυρίων που θα κληθούμε να αποπληρώνουμε (προσαυξημένο κατά 40%, τουλάχιστον) μέσω των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος.

Κι επειδή έχουμε να κάνουμε με «Γερμανούς» (και τους ντόπιους συνεργάτες τους) ας υπολογίσουμε σε αυτά τα 80δις ένα ποσοστό 5% «για προώθηση της δουλειάς». 

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για να ανταμείψουν όσους τηρήσουν μια ευνοϊκή στάση απέναντι στην αιολική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της χώρας μας και της οικονομίας της, προκειμένου να παραμείνουν αδιατάρακτες οι σημερινές 300.000 θέσεις εργασίας στη γερμανική βιομηχανία αιολικών (και τα υπερκέρδη των κεφαλαιοκρατών που την «τρέχουν»).
Τίποτε από όλα αυτά τα αίσχη δεν γίνεται για την «σωτηρία του πλανήτη» αφού, όπως ήδη αποδεδείχθηκε, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όλα γίνονται στα πλαίσια μιας ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΠΑΤΗΣ προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων: Είτε τραπεζικών/βιομηχανικών στον χώρο των ΑΠΕ είτε πανίσχυρων υπερεθνικών κυκλωμάτων διαχείρισης δικαιωμάτων άνθρακα.
Για αυτό, η πάγια θέση μας πρέπει να είναι:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΙΟΛΙΚΟ, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!
Σας ευχαριστώ

Διονύσης Χοϊδάς
15-12 του 2018

Ολόκληρες οι παρουσιάσεις


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: