Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές του ΠΔΜ




Συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές του ΠΔΜ
Συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές του ΠΔΜ

Πηγή: e-ptolemeos.gr
Συνέχιση της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές του ΠΔΜ

Πηγή: e-ptolemeos.gr


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η γενική συνέλευση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και όπως αναρτήθηκε τη σελίδα του τμήματος Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κατάληψη για μια εβδομάδα ακόμη, ενώ θα γίνουν μια σειρά άλλων δράσεων. 


Αυτές περιλαμβάνουν: διαμαρτυρία στο Δήμο Κοζάνης (στις 6/12) και την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας (10/12), ανάρτηση πανό με τα αιτήματά τους στο Δημαρχείο και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις έξω από το ΥΜΑΘ και το Υπουργείο Παιδείας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, από κοινού με τους φοιτητές της Θεσσαλίας. 

Επίσης, την Πέμπτη 6/12 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση μηχανολόγων, καλεσμένοι από την συντονιστική επιτροπή, στις 15:00 στην αίθουσα 1 του τμήματος Μηχανολόγων και Περιβάλλοντος, για να παρθούν αποφάσεις για την συνέχεια των αγώνων. 
 Δείτε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης:


Πηγή: e-ptolemeos.gr



 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΔΜ
 
Εν όψει του νόμου Γαβρόγλου οι φοιτητές της Πολυτεχνική Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πήραμε θέση και έχουμε προβεί σε καταλήψεις των τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής καθώς και της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

  Από την αρχή υπήρξαν προσπάθειες από πολλούς παράγοντες για να μας σταματήσουν :

·                     Την πρώτη μέρα εμφανίστηκαν στο κτήριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου άνθρωποι της ασφάλειας με σκοπό να στοχοποιήσουν συμφοιτητές μας συλλέγοντας τα στοιχεία τους πριν καν προβούν σε κατάληψη του κτηρίου.

·                     Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου απείλησε με συνοδεία δικηγόρου τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών τμημάτων ότι θα δώσει τα στοιχεία τους στον Εισαγγελέα και θα σχηματιστεί δικογραφία.

·                      Τον ρόλο του τρομοκράτη αυτή τη στιγμή έχουν πάρει οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου,οι οποίοι έχουν ταχθεί επίσημα υπέρ της συγχώνευσης (βλ. Ανακοίνωση διοικητικών υπαλλήλων). 

Παράλληλα, απειλούν φοιτητές και εισβάλλουν στα υπό κατάληψη κτήρια. Ακόμα, έχουν απειλήσει ότι θα προσβάλλουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία. 


  ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΥΜΕ κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας των φοιτητικών συλλόγων που αποφάσισαν συλλογικά και παλεύουν ενάντια στην κατάθεση του νέου Νομοσχεδίου περί συγχωνεύσεων. Απαιτούμε εμείς να αποφασίζουμε για το μέλλον μας.

  Δεν κάνουμε βήμα πίσω,δεν τρομοκρατούμαστε από κανέναν συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματά μας μέχρι να δικαιωθούμε. Καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο και όχι μόνο να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στον αγώνα μας.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: