Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Δημ. Γράψα, «Η γυναίκα του πρωινού τρένου»

Ένα αγωνιώδες μυθιστόρημα για την ανταρσία των αναμνήσεων
 
Κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίου του Δημήτρη Γράψα, «Η γυναίκα του πρωινού τρένου», από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Πρόκειται για ένα χορταστικό μυθιστόρημα που συνδυάζει ενδιαφέρουσα πλοκή, οξυδερκή πολιτική ματιά, λογοτεχνική μαστοριά, ανατρεπτικό φινάλε και διαβάζεται μονορούφι.
Ένα «αγωνιώδες μυθιστόρημα για την ανταρσία των αναμνήσεων, μια περιπλάνηση σε μια ζωή που φωτίζεται ξανά απ’ την αρχή».


Όπως θυμόμαστε, το πρώτο μυθιστόρημα του Δημήτρη Γράψα, «Η Λευκή κουρτίνα» που εκδόθηκε το 2016 επίσης από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, είχε αποσπάσει θετικές κριτικές και είχε συγκαταλεχθεί στη βραχεία λίστα υποψηφίων για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου «Μένης Κουμανταρέας» της Εταιρείας Συγγραφέων.

Στη «Γυναίκα του πρωινού τρένου» ο συγγραφέας ξεδιπλώνει περισσότερο το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του ξεπερνώντας το ήδη επιτυχημένο πρώτο του βιβλίο.

Στο οπισθόφυλλο του νέου βιβλίου διαβάζουμε:
Είναι κάθε πρωί μαζί, στο ίδιο δρομολόγιο. Ο Πέτρος παίρνει το τρένο από τον σταθμό «1», στις 07:37 ακριβώς, και στο τελευταίο βαγόνι βρίσκει πάντα την Αγνή, που έχει επιβιβαστεί στην αφετηρία.
Συνήθως κάθεται απέναντί της. Την έχει ερωτευθεί σιωπηρά, όμως δειλιάζει να της μιλήσει. Και όταν αποφασίζει να κάνει πέρα τους δαίμονες και τους φόβους του, η Αγνή εξαφανίζεται.
Αρχίζει τότε να την αναζητεί. Εντοπίζει τελικά το σπίτι της, φτάνει εκεί γεμάτος ελπίδα, αλλά αντί να βρει εκείνη, συναντά μια μυστηριώδη γυναίκα, που προσπαθεί να τον πείσει πως βρίσκεται σε λάθος μέρος.
Όμως ο Πέτρος δε θα φύγει, αν δε βρει την Αγνή. Πρώτα απ’ όλα για να βεβαιωθεί πως τίποτα κακό δεν της έχει συμβεί. Κι ύστερα, γιατί έχει έρθει από πολύ μακριά – τόσο μακριά που κανείς δεν ξέρει και δεν υποψιάζεται.
Ένα αγωνιώδες μυθιστόρημα για την ανταρσία των αναμνήσεων, μια περιπλάνηση σε μια ζωή που φωτίζεται ξανά απ’ την αρχή.

από: Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: