Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ίση αμοιβή για ίση εργασία.

Επιτροπή εργαζομένων στα κοινωφελή του Δήμου Βύρωνα 

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους συνεχίζουν να παραμένουν αγκάθι για την εργατική τάξη και μοχλός διαρκούς υποτίμησης των εργατικών δικαιωμάτων. Παρά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατήργησε αυτό το άθλιο σκλαβοπάζαρο ανέργων, που διαχωρίζει τους εργαζομένους, δεν αναγνωρίζει ούτε καν τη συλλογική σύμβαση των ΟΤΑ κι ανακυκλώνει τη μακροχρόνια ανεργία, αλλά αντιθέτως το επέκτεινε.

Μάλιστα, ετοιμάζει πολλά ακόμα νέα προγράμματα για το νέο έτος προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να μοιράσει «ανακούφιση» στους ανέργους εν όψει εκλογών. Στο Δήμο Βύρωνα οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία οργανώθηκαν με την ενεργή στήριξη του σωματείου εργαζομένων και διεκδικούν ίση αμοιβή για ίση εργασία.


Ακολουθεί το δελτίο της επιτροπής εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ
Απαιτούμε ίση αμοιβή για ίδια εργασία. 
Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μετά από πρωτοβουλία του σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο, συγκεντρωθήκαμε επανειλημμένα και μετά από διεξοδική συζήτηση εκλέξαμε επιτροπή εργαζομένων που σε συνεργασία με το σωματείο, θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να αναδείξει τα προβλήματα που μας απασχολούν και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση την επίλυση τους.

 Διεκδικούμε:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Ίση αμοιβή για ίδια εργασία.

Μισθό σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους.

Βιβλιάριο υγείας από την πρώτη μέρα εργασίας.

Επίδομα ανεργίας για όλους μετά το τέλος του προγράμματος, όσο διαρκεί η ανεργία.

Καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος, σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες.

Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.

Τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξουμε συνάντηση με το υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, για να τεθούν τα ζητήματα αυτά και να δοθούν λύσεις από την κυβέρνηση.
Παράλληλα θα επιδιωχθεί να υπάρξει συντονισμός με άλλες επιτροπές εργαζομένων και σωματεία για να οργανωθεί στις αρχές Ιανουαρίου μια μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθηνάς με τα παραπάνω αιτήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: