Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Κραυγή αγωνίας για το νοσοκομείο Καστοριάς – 60 εργαζόμενοι σε κατ’ οίκον περιορισμό

Σε καταγγελία που δημοσίευσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων απευθύνει κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Καστοριάς σημειώνοντας ότι 60 εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό λόγω κορωνοϊού και 5 νοσούν.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σε ανακοίνωση της σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό απευθύνει έκκληση για προσλήψεις με παροχή κινήτρων καταγγέλλοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Καστοριάς.


«Στο Νοσοκομείο Καστοριάς σε κατ οίκον περιορισμό βρίσκονται αυτή τη στιγμή 60 συνάδελφοι. Μεταξύ των συναδέλφων που είναι σε κατ οίκον περιορισμό είναι και τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων. Οι εργαζόμενοι, το Σωματείο εκφράζουν κραυγή αγωνίας για την κατάσταση, για την έλλειψη υγειονομικού υλικού. Το Νοσοκομείο πρέπει να απολυμανθεί, καθότι αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός νοσούντων από κορωνοϊό» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
Δυστυχώς όλο και περισσότεροι συνάδελφοί μας τίθονται σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω των μη εντοπισμένων κρουσμάτων κορωνοϊού που εισέρχονται στα εφημερεύοντα Δημόσια Νοσοκομεία και αντιμετωπίζονται με την συνήθη διαδικασία εξέτασης στα ΤΕΠ και εισαγωγής στις κλινικές (Παθολογικές, Πνευμονολογικές).

Στο Νοσοκομείο Καστοριάς σε κατ οίκον περιορισμό βρίσκονται αυτή τη στιγμή 60 συνάδελφοι. Μεταξύ των συναδέλφων που είναι σε κατ οίκον περιορισμό είναι και τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων. Οι εργαζόμενοι, το Σωματείο εκφράζουν κραυγή αγωνίας για την κατάσταση, για την έλλειψη υγειονομικού υλικού. Το Νοσοκομείο πρέπει να απολυμανθεί, καθότι αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός νοσούντων από κορωνοϊό.

Συνολικά ο αριθμός των συναδέλφων σε κατ’ οίκον περιορισμό αυτή τη στιγμή είναι 139.

Ο Υπουργός Υγείας χθες έκανε έκκληση για την συμμετοχή στον διαγωνισμό για πρόσληψη 2.000 επικουρικών υπαλλήλων για 2 χρόνια. Προφανώς υπάρχει απροθυμία για την συμμετοχή στο διαγωνισμό συναδέλφων συγκεκριμένων ειδικοτήτων (νοσηλευτών, γιατρών, παραιατρικού κλπ). Θα πρέπει λοιπόν καθαρά σήμερα κιόλας ο Υπουργός Υγείας να συνοδεύσει την έκκλησή του με κίνητρα για το προσωπικό.

Κίνητρο είναι όλοι οι έκτακτοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο σύστημα και όσοι προσληφθούν τώρα δικαιούνται μία μόνιμη θέση στο Δημόσιο στον φορέα και την ειδικότητα που εργάζονται.
Κίνητρο επίσης είναι η αύξηση των μισθών.

Κίνητρο είναι η Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Τα κίνητρα πρέπει να είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και γενναιότητα από τον Υπουργό Υγείας. Έτσι θα προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των υποψηφίων. Έτσι θα θωρακίσουμε το Υγειονομικό Σύστημα. 
Έτσι θα ανοίξουν οι ΜΕΘ.

Η πλατφόρμα για εγγραφή στις λίστες επικουρικού προσωπικού, να μην κλείσει 15 Μαρτίου. Να είναι συνεχώς ανοικτή για να ανανεώνουμε το προσωπικό που θα τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Σας κοινοποιούμε την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων του Νοσοκομείου Καστοριάς που είναι σε απόγνωση. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει λύση στο Νοσοκομείο που αποδεκατίστηκε.
 
Επίσης κοινοποιούμε την επιστολή του Σωματείου Αλεξάνδρας που ανησυχούν με την νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.

thepressproject.gr/
 ΠΟΕΔΗΝ: Κραυγή αγωνίας για το νοσοκομείο Καστοριάς – 60 εργαζόμενοι σε κατ’ οίκον περιορισμό – info newstime

Δεν υπάρχουν σχόλια: