Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

#Μένουμε σπίτι - Η δική μας ευθύνη και η ευθύνη της κυβέρνησης

Δεν μένουμε σιωπηλοί, δεν χάνουμε την μνήμη μας

  | 23/03/2020 

Και επισήμως λοιπόν, από την 6η πρωινή της 23ης Μαρτίου, θα κρατήσουμε όλοι μια φόρμα ή θα στείλουμε ένα SMS αριθμώντας το λόγο για τον οποίο βγαίνουμε από το σπίτι μας.  Θα το κάνουμε γιατί ούτε ανεύθυνοι ούτε αντικοινωνικοί είμαστε. Ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
#Μένουμε σπίτι γιατί ξέρουμε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες και κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να τις αναλάβουν καθώς περιχαρείς δήλωναν ότι «θα κλείσουν νοσοκομεία» και θα «διώξουν γιατρούς».


#Μένουμε σπίτι αναλαμβάνοντας την προσωπική ευθύνη που μας αναλογεί, περιμένοντας να αναλάβει και η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να δούμε συγκεκριμένα νούμερα στις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάτι που θα θέλαμε να έχει ανακοινωθεί ΧΘΕΣ έτσι ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να μπορεί και μετά την κρίση με την πανδημία να σταθεί στα πόδια του γιατί το έχουμε ανάγκη όλοι εμείς, που δεν μπορούμε να πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια που τώρα μας κλείνουν την πόρτα έτσι κι αλλιώς.

#Μένουμε σπίτι αναλαμβάνοντας την προσωπική μας ευθύνη περιμένοντας το κράτος να προχωρήσει αποφασιστικά στην ανάληψη της δικής του και σε επίταξη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και κλινών ΜΕΘ, όπως έγινε σε άλλες χώρες της ΕΕ, πχ Ισπανία, και όχι υπογραφή ΣΔΙΤ ή άλλων συμφωνιών με αυτές έτσι ώστε μετά από όλη αυτήν την λαίλαπα το Δημόσιο να κληθεί να πληρώνει κιόλας για χρόνια τα χρωστούμενα ή να τους παραχωρεί λειτουργίες.

#Μένουμε σπίτι αναλαμβάνοντας τη δική μας ευθύνη περιμένοντας η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δική της ευθύνη και να μάθουμε που και πώς έχει κατανεμηθεί το ιατροφαρμακευτικό υλικό, αναπνευστήρες και τα μέσα προστασίας που προμηθεύτηκε (αν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από τους 18 τόνους που έστειλαν η κινέζικη κυβέρνηση και οι κινεζικές εταιρείες) και να δούμε τα κατά τόπους νοσοκομεία και το προσωπικό τους πραγματικά «θωρακισμένα»

#Μένουμε σπίτι περιμένοντας να μας εξηγήσει κάποιος πώς μπορεί να «θωρακιστούμε» απέναντι στον ιό μόνο με την προσωπική μας ευθύνη ενώ ο ΕΟΔΥ έδινε οδηγίες σε γιατρούς για δουλειά χωρίς προστατευτικά μέσα λόγω ελλείψεων. Αλήθεια αν νοσήσουν οι γιατροί, όπως και ήδη έγινε κατά περιπτώσεις, τι θα γίνει; Ποιανού ευθύνη είναι οι ελλείψεις αυτές; Τι …πρόστιμο προβλέπεται;
#Μένουμε σπίτι περιμένοντας να μάθουμε από την κυβέρνηση, που έχει αναλάβει επίσης τις δικές της ευθύνες, τι μέτρα έχει λάβει η ίδια για να διευκολυνθεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων να μην έρχεται σε επαφή με την οικογένειά του για να τους προστατεύσει και να έχει κάπου να μείνει όταν σταματά τις πολύωρες βάρδιες. Επιτάχθηκαν ξενοδοχεία; Έγινε δεκτή η προσφορά της Ένωσης Κινέζων Επενδυτών που δίνουν δωρεάν τα ακίνητά τους για το σκοπό αυτό;


Δεν υπάρχουν σχόλια: