Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Στον κόσμο του ρατσισμού, είμαστε όλοι ΞΕΝΟΙ

Ορθώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης, που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Κατά παράβαση κάθε διεθνούς συνθήκης και κουρελιάζοντας το προσφυγικό δίκαιο, η Ελλάδα διεξάγει πλέον πραγματικό πόλεμο κατά άοπλων κυνηγημένων ανθρώπων, ανδρών, γυναικών και παιδιών που επιχειρούν να ζητήσουν άσυλο σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο (συνθήκη της Γενεύης 1951) να μπορούν να υποβάλλουν αίτημα ασύλου. Είναι διεθνής η κατακραυγή για τη στάση της χώρας μας, αν θέλουμε τη συμπάθεια των λαών της περιοχής θα πρέπει να επιλέξουμε έναν άλλο δρόμο.


Δεν αποτελεί επιχείρημα ικανό να δικαιολογήσει τις αθλιότητες της Ελληνικής κυβέρνησης η προφανής χρησιμοποίηση των προσφύγων από την πλευρά των Τουρκικών αρχών προς όφελος των γεωστρατηγικών επιδιώξεων της Τουρκίας. Για τις μάζες των κατατρεγμένων της ανθρωπιστικής κρίσης υπάρχουν αιτίες και ένοχοι: είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι για το μοίρασμα των πρώτων υλών που προκαλούν οι ηγεμόνες της γης, και υποστηρίζει και η κυβέρνηση της Δεξιάς.

Η ωμή καταστολή των προσφύγων στα συνοριακά περάσματα του Έβρου, το πάγωμα της καταγραφής αιτημάτων ασύλου στα σύνορα και η άρον-άρον φυλάκιση και επαναπροώθησή τους, οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τον Ελληνικό Στρατό στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, η άρνηση περισυλλογής ναυαγών με αποτέλεσμα να πνίγονται παιδιά, αποτελούν ρατσιστικά εγκλήματα που δεν ξεπλένονται από καμία γεωστρατηγική επιδίωξη στα πλαίσια του οποιουδήποτε ανταγωνισμού.

Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτά είναι οι απανταχού ακροδεξιοί και φασίστες, οι φασιστικές ομάδες που περιπολούν και ξυλοκοπούν πρόσφυγες, εργαζόμενους σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους στις ακριτικές περιοχές υπό την κάλυψη τοπικών παραγόντων της αυτοδιοίκησης. Είναι απαράδεκτη η ανοχή των κρατικών αρχών απέναντι σε ένοπλες παρακρατικές ομάδες, οι οποίες παραβιάζοντας κάθε έννοια ανθρωπισμού και νομιμότητας ανέλαβαν το ρόλο του ανθρωποφύλακα.

Η επικίνδυνη κλιμάκωση της κατάστασης έρχεται σε συνέχεια της εισβολής των ΜΑΤ και της ωμής καταστολής των κινητοποιήσεων στα νησιά του Αιγαίου με στόχο την επιβολή των νέων στρατοπέδων – φυλακών για τους πρόσφυγες και την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, σε ρόλο ακρίτα-θεματοφύλακα της ΕΕ-Φρούριο των Μέρκελ, Μακρόν και Σία. Και μάλιστα την ώρα που η συμφωνία αυτή έχει γίνει ήδη κουρελόχαρτο από τους ίδιους τους πρόσφυγες αλλά και από την Τουρκία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, η κυβέρνηση του ρατσισμού, της λιτότητας και της πολεμοκαπηλίας είναι ο κοινός εχθρός των Ελλήνων εργαζόμενων όσο και των προσφύγων.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες-τριες που δραπετεύουν από την κόλαση των πολέμων και της ιμπεριαλιστικής καταλήστευσης.
 
Απαιτούμε να σταματήσουν όλα τα δολοφονικά μέτρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων από την Ελληνική κυβέρνηση. Απόσυρση στρατού, αποδοχή αιτημάτων ασύλου, σταμάτημα των δολοφονικών push backs σε ξηρά και θάλασσα.

Να ακυρωθεί και από την πλευρά της Ελλάδας η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τα νησιά και τον Έβρο με μεταφορά σε ανθρώπινες συνθήκες στην ενδοχώρα. Κλείσιμο των ΚΥΤ τύπου Μόριας. Όχι νέες κλειστές φυλακές.

Να ανοίξουν για την προσφυγιά τόσο τα ανατολικά όσο και τα δυτικά σύνορα της χώρας. Να παρασχεθεί άσυλο και σε όσους επιθυμούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να συνεχίσουν το ταξίδι προς τις Ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν να αιτηθούν άσυλο ή να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.
Μπλόκο στις φασιστικές ομάδες παντού. Όχι στον πόλεμο και τον εθνικισμό.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις συλλογικότητες και τα άτομα που εναντιώνονται στην ωμή καταστολή κατά των προσφύγων στις ακριτικές περιοχές αντιμετωπίζοντας αυτή την ώρα σοβαρές πιέσεις από κυβέρνηση, ακροδεξιούς και φασίστες.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας
Το κείμενο στηρίζεται στην κοινή ανακοίνωση συλλογικοτήτων & οργανώσεων, που οργανώνουν το συλλαλητήριο τις 21 Μάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: