Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Επ. Αγώνα Υγειονομικών Γ.Ν. Κοζάνης: "Μέτρα ΤΩΡΑ ώστε το υγειονομικό προσωπικό να μη βγει εκτός μάχης"

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Επαναλαμβάνεται σε όλους τους τόνους ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό.
Αλήθεια, τι θα γίνει σε αυτόν τον πόλεμο όταν πέρα από τα άλλα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία, με την υποστελέχωση και τα τεράστια κενά, βγαίνουν σε καραντίνα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, όπως έγινε πριν μια βδομάδα, όπως έγινε και τώρα όπου 11 εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με ύποπτο κρούσμα είναι σε καραντίνα; Μάλιστα, με βάση την πρόσφατη απαράδεκτη οδηγία του ΕΟΔΥ, οι εργαζόμενοι μπαίνουν πλέον σε 7ήμερη αντί για 14ήμερη καραντίνα, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες. 


Είναι ευθύνη της Διοίκησης και του Υπουργείου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία προστατευτικά μέσα σε όλους τους εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό για να μπορέσουμε να αναμετρηθούμε με τον εχθρό και να το νικήσουμε με όσο το δυνατό μικρότερες απώλειες.

Είναι ευθύνη της Διοίκησης και του Υπουργείου να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων με τα αναγκαία και σωστά υλικά και μέσα προφύλαξης, όπως ρομπες, μάσκες, αντισηπτικά κ.ο.κ.

Είναι δική τους ευθύνη η ενίσχυση των εργαζομένων στην καθαριότητα για τη σωστή και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική απολύμανση του χώρου του Νοσοκομείου.

Είναι δική τους ευθύνη να εξασφαλιστεί ο έλεγχος και η διάγνωση με τεστ, κάτι που φωνάζει σε όλους τους τόνους ο Π.Ο.Υ.

Είναι απαραίτητο άμεσα να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, εργαζομένων στην καθαριότητα.

Άμεσα να επιταχθούν υποδομές, μέσα και προσωπικό του ιδιωτικού τομέα της υγείας της περιοχής.

Εμείς οι υγειονομικοί πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή! Φωνή που τώρα πρέπει να είναι ακόμα πιο δυνατή!

Μέτρα ΤΩΡΑ ώστε το υγειονομικό προσωπικό να μη βγει εκτός μάχης, να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπέρασπιση της υγείας του λαού μας.

Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Γ.Ν. Κοζάνης

Κοζάνη, 23/3/20

Δεν υπάρχουν σχόλια: