Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Π.Ε. Κοζάνης (video & φωτογραφίες)

ΜΗΝΥΜΑ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Το ψηφοδέλτιο της μάχης για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στέλνοντας μήνυμα ρήξης και ανατροπής των μνημονίων, μήνυμα πάλης και αγώνα, έξω από την Ε.Ε. και μακριά από τα κόμματα του μνημονίου.
Το ψηφοδέλτιο παρουσίασε το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρώ Μαλεφάκη, ενώ το λόγο πήραν οι υποψήφιοι βουλευτές της Κοζάνης Στέφανος Πράσσος, Κώστας Ασαλουμίδης και Γιώργος Γεωργιάδης.
 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τάσσεται κατά του Ευρώ και των Μνημονίων, ενώ όπως σημείωσε η κ. Μαλεφάκη: "Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στις εκλογές με ένα αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από εργαζομένους, ανέργους, αγωνιστές της νεολαίας και διεκδικεί τη στήριξη του λαού της Κοζάνης για τη συγκρότηση εκείνων των στοιχείων της λαϊκής αντιπολίτευσης που θα ανατρέψει παλιά και νέα μνημόνια.
Το εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση εντός του πλαισίου της Ε.Ε. Βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή του προγράμματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είναι και το πιο εφαρμόσιμο, είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη με την αύξηση μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των μνημονίων".

Κάλεσμα στους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και γενικά όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας ώστε να στηρίξουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να καταψηφίσουν τα πέντε μνημονικά κόμματα (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι), γιατί ετοιμάζουν ένα τρίτο και χειρότερο μνημόνιο για το λαό, έκανε ο υποψήφιος βουλευτής στην Π.Ε. Κοζάνης Στέφανος Πράσσος. Ο ίδιος κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα γιατί να επιλέξει ένας πολίτης την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ένα κόμμα που υπόσχεται επίσης έξοδο από ευρώ και μνημόνια, απαντώντας ότι: "Η κρίση είναι που γεννάει τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια που γεννούν την κρίση. Το ΛΑΕ λέει μισά λόγια και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το Ευρώ. Οι κυβερνήσεις που θα έρθουν δεν μπορούν να κινηθούν αυτόβουλα. Εμείς έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα και λέμε ότι για να γίνει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα πρέπει να βγούμε από την Ε.Ε. ώστε να δοθεί εκκίνηση στην οικονομία και να αποκατασταθεί το τραπεζικό σύστημα. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν αν δεν φύγεις από το νόμισμα". Ο ίδιος προσέθεσε πως το ΛΑΕ δημιουργήθηκε κάτω από συνθήκες που δεν αρμόζουν στην αριστερά, που είναι η προσφυγή στη βάση, δηλαδή το λαό.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος στην Π.Ε. Κοζάνης Κώστας Ασαλουμίδης τόνισε πως οι εκλογές αυτές γίνονται με την άδεια της Μέρκελ και του Ολάντ, λέγοντας πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υποταχθεί ο λαός ώστε να μη μπορεί να αντισταθεί στα μνημόνια που έρχονται. "Με τα μνημόνια ξεπουλάνε ότι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία", καλώντας τους εργαζόμενους να ενωθούν ενάντια στην εφαρμογή των μνημονίων.
Ενάντια στη λογική που λέει ότι μπορούν να γίνονται οι αλλαγές από τον καναπέ, τάχθηκε ο υποψήφιος στην Π.Ε. Κοζάνης Γιώργος Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως: "αυτό που τάζουμε εμείς στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σύγκρουση, ρήξη, ιδρώτα και αίμα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους...". ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί είναι δύναμη: "- του αγώνα, του κινήματος, της μάχης. Εγγύηση για μια δυνατή εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση. Που έδωσε με όλες της τις δυνάμεις την μάχη του «ΟΧΙ». - της αντικαπιταλιστικής διεξόδου και προοπτικής. Που παλεύει για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου και σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος της φτώχιας, της ανεργίας, του ολοκληρωτισμού και του πολέμου. - της ενότητας. Που προτείνει και παλεύει για ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής, όλων των δυνάμεων που μάχονται για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, σε σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ, με δημοκρατική συγκρότηση από τα κάτω. Που θα φτάσει την μάχη με τους εκμεταλλευτές και δυνάστες μας μέχρι το τέλος! Τώρα ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εκλογική συνεργασία με Ε.Ε.Κ. και ανένταχτους-ες αγωνιστές-στριες της αριστεράς"

,,, ,
 Δείτε τι απαντάει ο Στέφανος Πράσσος στην ερώτηση, γιατί "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" και όχι "Λαϊκή Ενότητα"



Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη Δυτική Μακεδονία είναι:
Π.Ε Γρεβενών
Βασιλόπουλος Χρήστος του Δημητρίου, χημικός μηχανικός
Ζεμπίλης Ιωάννης του Χρήστου, φιλόλογος
Μαρκόπουλος Νικόλαος του Δημητρίου, φυσικός

 Π.Ε Καστοριάς
Μάρκου Κώστας του Λεωνίδα, οδοντίατρος
Βουλγαρούλη Βασιλική του Θεοδώρου, εκπαιδευτικός
Μάνου -Γιολδάση Αγγελική του Ζήση, άνεργη

Π.Ε Κοζάνης
Πράσσος Στέφανος του Αστερίου, συνταξιούχος
Βαλανίκας Ευριπίδης του Ιωάννη, Γιατρός
Γεωργιάδης Γεώργιος του Γεωργίου, μισθωτός μηχανικός
Ασαλουμίδης Κων/νος του Νεόφυτου, Εργαζόμενος Ορυχείων ΔΕΗ
Τσαμούρη Φωτεινή του Ιωάννη, Ιδιωτική Υπάλληλος
Αγγελίδης Ιωάννης του Αλεξάνδρου, ηλεκτρονικός
Κωνσταντινίδης Σπυρίδων του Ηλία, εργάτης εργολάβου Ορυχείων

Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Αντωνακάκη Σοφία του Γεωργίου, εικαστικός
Ναιδος Νικόλαος του Λουκά

Β.Σ.
 ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ - Καθημερινή εφημερίδα του Νομού Κοζάνης-Νέα Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: