Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει αποφαστικά τις επιθέσεις και τη σφαγή του Κουρδικού λαού.

Στην προσπάθεια του να κερδίσει την αυτοδυναμία στις επομένες εκλογές και να προχωρήσει σε μια σειρά αντιδραστικές συνταγματικών αλλαγών ώστε να γίνει πρόεδρος της χώρας με υπερεξουσίες, ο Ερντογάν  δεν διστάζει να οργανώσει επίθεση ενάντια στον κουρδικό λαό με εκατοντάδες θύματα στο νότο της χώρας. Με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» πραγματοποιήθηκαν μια σειρά επιθέσεων, όχι μόνο σε Κούρδους, αλλά και σε Τούρκους αγωνιστές.
Τις τελευταίες μέρες στις πόλεις Τζίζρε,Σιλβάν, Γκεβέρ και σε δεκάδες ακόμη πόλεις του τουρκικού Κουρδιστάν, ο στρατός έχει κηρύξει αποκλεισμό, σε κάποιες από αυτές απαγόρευση κυκλοφορίας και χτυπάει στο ψαχνό: μωρά παιδιά, μανάδες, δεν ξεφεύγουν από τη δολοφονική του αγριότητα.
Ταυτόχρονα, επιθετικές πορείες εθνικιστών, φασιστών, ψηφοφόρων του ΑΚΡ, των ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων» και λοιπών περιθωριακών ομάδων με τη στήριξη φυσικά του κυβερνώντος κόμματος, σπάνε και καίνε τα γραφεία του HDP, καταστρέφουν κούρδικα μαγαζιά και δέρνουν ανθρώπους ακόμα και αν «μοιάζουν» με Κούρδους.
Η προεκλογική περίοδος διεξάγεται μέσα σε μια κανονική κατάσταση πολέμου. Ο Ερντογάν προσβλέπει στους ψηφοφόρους του εθνικιστικού κόμματος MHP, προβάλλοντας ως ο μόνος εγγυητής της ανακωχής. Άλλωστε οι αλαζονικές του δηλώσεις πως «αν μου είχατε δώσει 400 βουλευτές (αυτοδυναμία) δεν θα γίνονταν όλα αυτά» κάνουν ξεκάθαρο πως ο βασικός λόγος της έντασης είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.
Τεράστια ευθύνη έχουν και οι ΗΠΑ που στηρίζουν τον Ερντογάν και χρησιμοποιούν  τις βάσεις του Ίντσιρλικ για τις επιθέσεις σε Ροζάβα και Συρία, η ΕΕ και φυσικά η ελληνική κυβέρνηση που κρατάνε κρίσιμο ρόλο στο σφαγείο των λαών.  Εκεί που οι αγωνιστές υψώνουν τείχος περήφανο απέναντι στους σφαγείς του ISIS και τους νικούν, εκεί που σώζουν την τιμή της ανθρωπότητας από τους πρώην συνεργάτες των «πολιτισμένων δυτικών», εκεί η Τουρκία και το ΝΑΤΟ βρίσκουν δικαιολογία και τους χτυπούν αλύπητα, σκληρά, βάρβαρα.
Ο κουρδικός και ο τουρκικός λαός δεν θα παραμείνουν θεατές σ’ αυτή τη σφαγή. Δεν θα κάνουν «υπερ-πρόεδρο» τον Ερντογάν ούτε στις επόμενες εκλογές.
Όπως η ηρωική αντίσταση των κούρδων στη Ροζάβα σύνετριψε τον δήθεν «υπερστρατό» του ΙSIS, έτσι και ο κούρδικος και τούρκικος λαός με τους κοινούς τους- αγώνες θα ανατρέψουν τα σχέδια του Ερντογάν για τη δημιουργία ενός σύγχρονου χαλιφάτου.
Είμαστε δίπλα στους λαούς που αντιστέκονται και θεωρούμε χρέος του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινημάτος τη δημιουργία τώρα ενός κινήματος αλληλεγγύης τέτοιου που θα συντρίψει τα σχέδια τους.
Ανταποκρινόμενοι στην κραυγή ελευθερίας των συντρόφων μας στην Τουρκία, καλούμε σε συμπαράσταση και αγώνα μέχρι την τελική τους νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: