Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση υποψηφιότητας Νίκου Μαρκόπουλου (Γρεβενά)

Ως πρώην μέλος του Σύριζα (νυν ανένταχτος αριστερός) οφείλω να αιτιολογήσω τη συμπόρευσή μου με την Ανταρσύα και την κάθοδό μου στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της στο Νομό Γρεβενών.
Αρχικά, θα παραθέσω κάποια βασικά κριτήρια με τα οποία ξεχωρίζουμε τις αριστερές – σοσιαλιστικές κυβερνήσεις από τις δεξιές – συντηρητικές.
  • Η αριστερή κυβέρνηση συγκρούεται ιδεολογικά με τη λογική του νεοφιλελευθερισμού και χρησιμοποιεί το κράτος για να τον εξασθενήσει.
  • Προωθεί πολιτικές που χτυπούν την φτώχεια και την εξαθλίωση, έχοντας ως στόχο τη σύγκλιση ανάμεσα στις φτωχότερες και πλουσιότερες κοινότητες.

  • Διευρύνει το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στην παιδεία, την υγεία και τη στέγαση.
  • Προωθεί συνταγματικές αναθεωρήσεις για να αλλάξει τους κανόνες του θεσμικού παιχνιδιού. Αλλάζει τον κρατικό μηχανισμό, τον τρόπο διακυβέρνησης, τη βουλή, το δικαστικό σύστημα.
  • Κάνει βήματα αλλαγής στις ένοπλες δυνάμεις αναθέτοντας στο στρατό κοινωνικά καθήκοντα που τον φέρνουν σε επαφή με το λαό.
  • Προτάσσει την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών και έρχεται σε σύγκρουση με τη συσσώρευση κεφαλαίου.
  • Ανακτά την κυριαρχία των φυσικών πόρων και χτυπά την μονόπλευρη καθοδηγούμενη πληροφόρηση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
  • Κινητοποιεί τους εργάτες επιτρέποντας στους εργαζόμενους να πρωταγωνιστούν στους χώρους εργασίας.
  • Προωθεί την αλληλεπίδραση μεταξύ των συλλογικοτήτων – κινημάτων με την κυβέρνηση, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την πίστη στη λαϊκή βούληση και την άμεση δημοκρατία.
Σε όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση του Σύριζα απέτυχε παταγωδώς. Το χειρότερο όμως ήταν ότι πρόδωσε τη λαϊκή εντολή του ΟΧΙ, του 61,3 %, αφήνοντας τον κόσμο με πολλά ερωτηματικά και πολλά άσχημα συναισθήματα.
Σε όλη αυτή την πορεία των δραματικών εξελίξεων για τον τόπο μας η Ανταρσύα παρέμεινε σταθερή στις διεκδικήσεις της και στα οράματα της Αριστεράς. Δεν έχασε ούτε στιγμή το θάρρος της και την ανατρεπτική της φυσιογνωμία , αντιδρώντας άμεσα στη μετάλλαξη του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας.
Συντάσσομαι με τους συντρόφους της Ανταρσύα στον αγώνα για τη διατήρηση της ελπίδας, για τη δυνάμωση του αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται από, την ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ ΚΑΙ τους «δανειστες», με το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό προσωπικό, για τη συγκρότηση μιας σύγχρονης ανατρεπτικής-επεναστατικής Αριστεράς.
Μαρκόπουλος Νικόλαος
Υποψήφιος με την Ανταρσύα Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: