Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Σύλληψη συνδικαλιστών στο εργοστάσιο «Ζούρα»



 Σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις και το πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους 

Πηγή: 902.gr
Στη σύλληψη δύο συνδικαλιστών προχώρησε η αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους η εργοδοσία του επιχειρηματικού ομίλου «Ζούρα», στον οποίο οι εργαζόμενοι σήμερα Παρασκευή πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σε Αλεξανδρούπολη και Οινόφυτα.
Στην Αλεξανδρούπολη η εργοδοσία κατέθεσε μήνυση για «παράνομη βία» σε βάρος του Κώστα Κατσιμένη, γγ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Τρόφιμα, Γάλα, Ποτά και στον Διονύση Κλαδή, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι οποίοι οδηγήθηκαν και παραμένουν στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.
Οι δυο συνδικαλιστές κατέθεσαν και οι ίδιοι μήνυση κατά της εργοδοσίας για «παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και απειλή». Η εργοδοσία και με τη μήνυση προσπαθεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων και να σπάσει την απεργία. 
***
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ «ΖΟΥΡΑ»
Σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις και το πετσόκομμα των δικαιωμάτων τους
Η απεργιακή φρουρά έξω από τις εγκαταστάσεις των Οινοφύτων
Πηγή: 902.gr
Σε εξέλιξη από τα ξημερώματα, βρίσκεται η 24ωρη απεργία των εργαζόμενων στις μονάδες των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα», με απόφαση του επιχειρησιακού τους σωματείου. Διεκδικούν τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, χωρίς συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους, ενάντια στα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες τους οι εργοδότες του κλάδου, με συμφωνίες για τη μεταφορά μέρους της παραγωγής από τον έναν στον άλλον.
Συγκεκριμένα, η εργοδοσία στον «Ζούρα» προχωρά στην ενοικίαση εγκαταστάσεών της σε διάφορες περιοχές της χώρας στο «Νιτσιάκο», επιχείρηση που επίσης δραστηριοποιείται στον κλάδο. Με υποχρεωτικές άδειες και απολύσεις, επιδιώκει να του παραδώσει τις εγκαταστάσεις «καθαρές» από το σωματείο και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τελευταίο κρούσμα της εργοδοτικής επίθεσης ήταν η απόλυση του προέδρου του παρατήματος Εβρου του επιχειρησιακού σωματείου.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να ανακληθούν όλες οι απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Δίπλα στα παραπάνω, παλεύουν για την καταβολή των δεδουλευμένων, την τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Η απεργιακή φρουρά έξω από τις εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: