Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Σέρνονται τα πορίσματα για την κατολίσθηση στο Αμύνταιο

Ενάμισι μήνας έχει περάσει από την μεγάλη κατολίσθηση της 10ης Ιουνίου στο ορυχείο του Αμυνταίου και τα πορίσματα για αίτια της καταστροφής προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό.
Πρώτη είχε ανακοινώσει η ΔΕΗ ότι συγκροτεί επιτροπή για να διερευνήσει τα αίτια της κατολίσθησης, με εντολή να έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα ως τα τέλη Ιουνίου. Ακολούθως επιτροπή εμπειρογνωμώνων συγκρότησε και ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ενώ ένα τρίτο πόρισμα πρόκειται να παραδώσουν οι Επιθεωρητές Μεταλλείων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι επιθεωρητές αναμένουν το πόρισμα της ΔΕΗ προκειμένου να δώσουν και το δικό τους, όσο για εκείνο του υπουργείου βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο αφού η σχετική επιτροπή συγκροτήθηκε στις 20 Ιουνίου. Σύμφωνα πάντως με τις αρχικές ανακοινώσεις, τα δύο πρώτα πορίσματα, εκείνο των Επιθεωρητών Μεταλλείων και εκείνο της ΔΕΗ θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμα.
Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι πληροφορίες έφεραν τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη να μην έχει πειστεί καθόλου για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζε η ΔΕΗ το θέμα, δηλαδή ως ένα γεωολογικό φαινόμενο που δεν μπορούσε να προβλεφθεί, πολλώ δε μάλλον όταν οι ρηγματώσεις ήταν γνωστές εδώ και δεκαετίες.
Στον αντίποδα, άλλες πλευρές δήλωναν- και επιμένουν ακόμη και σήμερα- ότι το μοιραίο συμβάν δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Ναι μεν η κατολίσθηση ήταν απολύτως προβλέψιμη, όπως λένε, όχι όμως και το μέγεθός της, που επιμένουν ότι ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: