Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Κι αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή, δεν δουλεύουμε-δεν ψωνίζουμε.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις συμφωνίες της με κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ, συνεχίζει στο δρόμο των προκατόχων της, επιχειρώντας τον πλήρη εκβαρβαρισμό των εργασιακών σχέσεων: μισθοί πείνας, ελλαστική εργασία, εξουθενωτικά ωράρια, εργαζόμενοι όμηροι των εργοδοτών, χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.
Η κυριακάτικη αργία, το δικαίωμα του εργαζόμενου στην ξεκούραση, έχει μπει στο στόχαστρο και ροκανίζεται με ταχύς ρυθμούς, ξεκινώντας καταρχήν από τον χώρο του εμπορίου και την καθιέρωση των 32 εργάσιμων Κυριακών στα εμπορικά καταστήματα.

Απέναντι στη συντονισμένη προσπάθεια κυβερνώντων, κεφαλάιου και καναλαρχών που διαφημίζουν την "χαρωπή ατμόσφαιρα" της κυριακάτικης κατανάλωσης, πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε και να πράττουμε όχι ως καταναλωτές αλλά ως εργαζόμενοι, ως άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ταξική αλληλεγγύη. Σε κανέναν εργαζόμενο δεν λείπουν ώρες να ψωνίσει, λεφτά λείπουν για να ζήσει αξιοπρεπώς. Απέναντι στη «γιορτή» της κατανάλωσης, να βάλουμε τον αγώνα για την επικράτηση των εργατικών συμφερόντων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στο χώρο του εμπορίου την Κυριακή 5/11, 10:00 π.μ. στην Ερμού (Σύνταγμα) και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία να παλαίψουν μαζί με τους συναδέλφους τους στα εμπορικά καταστήματα για την ανατροπή όλων των αντεργατικών μέτρων και των κυβερνήσεων που τα στηρίζουν, για την απελευθέρωση από τα δεσμά των μνημονίων και της ΕΕ.
  • Κατάργηση των ελαστικών εχέσεων και των απελευθερωμένων ωραρίων.
  • Άμεση νομική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.
  • Οι εργατικές ανάγκες και τα εργατικά δικαιώματα μπροστά!
ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr | ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: