Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

«Εξίσωσαν θύτες με θύματα» -Διαμαρτυρία ΚΚΕ για την καταδίκη θυμάτων επίθεσης χρυσαυγιτών

Σε 21 μήνες φυλάκιση για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και οπλοχρησία καταδίκασε το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης δύο χρυσαυγίτες για επίθεση έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά το Νοέμβρη του 2012.
Όμως, καταδίκασε και σε 12 μήνες φυλάκιση τα τρία θύματα της επίθεσης τους, έναν τραυματία και άλλους δύο εργαζόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που αμύνθηκαν και προσπάθησαν να τους αφοπλίσουν.
Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της άμυνας για τα θύματα και προσέγγισε τα γεγονότα στη λογική της «συμπλοκής δύο πλευρών με εκατέρωθεν χτυπήματα».
Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του Κομμουνιστικού Κόμματος χαρακτηρίζει την παραπάνω απόφαση και διοργανώνει αύριο, Κυριακή, στις 11:30 διαμαρτυρία στην πλατεία του Λαγκαδά.

«Εξίσωσαν θύτες με θύματα»

Το ΚΚΕ τόνισε ότι η απόφαση προκαλεί κατάπληξη και μεγάλα ερωτηματικά σημειώνοντας ότι «το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχε συμπλοκή ανάμεσα σε δύο ομάδες και όχι δολοφονική επίθεση και εξίσωσε τους θύτες με τους εργαζόμενους που προσέτρεξαν να υπερασπισθούν τους ανήλικους μαθητές».

Το κόμμα θυμίζει ότι τα δύο μέλη της ναζιστικής οργάνωσης «εξοπλισμένοι με λοστούς, γκλομπς και μαχαίρια, είχαν επιτεθεί σε μαθητές και μέλη της ΚΝΕ και είχαν τραυματίσει έναν μαθητή και ένα φοιτητή, οι οποίοι καλούσαν σε 48ωρη απεργία, σύμφωνα και με την απόφαση που είχε πάρει το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «η απαράδεκτη αυτή απόφαση, λίγες μόνο μέρες μετά την άγρια επίθεση των χρυσαυγιτών σε βάρος της δικηγόρου, μέλους της ομάδας των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και μιας άλλης γυναίκας, έξω από το Εφετείο της Αθήνας, επιχειρεί να στείλει μήνυμα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, να μην περιφρουρεί τους αγώνες του, να υποτάσσεται στη βία και τον τραμπουκισμό, να μην απαντά, να μην καταγγέλλει και να μην αποκαλύπτει τους ναζί της Χρυσής Αυγής».
«Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Με μεγαλύτερη ορμή και μαχητικότητα να οργανώσουν τους αγώνες τους ενάντια στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Να αποκαλύψουν και να απομονώσουν αποφασιστικά την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή και τις δολοφονικές της πρακτικές» καταλήγει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: