Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Εφυγε σήμερα απ’ την ζωή ο κομμουνιστής Χρήστος Μπίστης


 ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ |
Μια σεμνή μορφή του κινήματος της επαναστατικής αριστεράς στην χώρα μας, ένας αγωνιστής που δεν έλειψε ποτέ από κανένα εργατικό αγώνα απ’ την Απριλιανή δικτατορία μέχρι σήμερα, ο κομμουνιστής  Χρήστος Μπίστης, έφυγε σήμερα απ’ την ζωή.
Το ιδρυτικό στέλεχος του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος Ελλάδας (ΕΚΚΕ) και μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ήταν ένα ζωντανό «βιβλίο ιστορίας» των τελευταίων χρόνων στις σελίδες του οποίου ξεδιπλωνόταν όλοι οι πολιτικοί και εργατικού αγώνες.


Εμείς τιμώντας την μνήμη του  παραθέτουμε σε βίντεο την ραδιοφωνική εκπομπή η οποία μεταδόθηκε από τον διαδικτυακό μας σταθμό εκπομπή και στην οποία μιλάει ο Χρήστος Μπίστης.
Αναφέρεται στην εποχή (στο 1970» και στους παράγοντες που συνέβαλλαν στην ίδρυση του ΕΚΚΕ, στην πολιτική του διαδρομή, την αντιδικτατορική πάλη και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τις συλλήψεις των 35 στελεχών του ΕΚΚΕ τον Μάρτη του 1974,  τα βασανιστήρια που επακολούθησαν και την απομόνωση στην Ασφάλεια του Περισσού και σε μια σειρά άλλα ιστορικά γεγονότα.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους φίλους και συντρόφους του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥτου ΕΚΚΕ

«Έφυγε» ο Χρίστος Μπίστης, ιδρυτικό μέλος του ΕΚΚΕ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
«Έφυγε» αιφνίδια, σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2016, στις 4.05 μ.μ. και σε ηλικία 77 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με τη νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια, ο σύντροφος Χρίστος Μπίστης, ιστορικό στέλεχος της επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς και αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος, γ.γ. της Κ.Ε. του Ε.Κ.Κ.Ε. και ενεργό μέλος της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μέχρι την τελευταία του πνοή.
Ο τόπος και ο χρόνος της πολιτικής του κηδείας θα ανακοινωθεί από τους οικείους και τους συντρόφους του.
 
Η ΚΕ του ΕΚΚΕ
Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2016
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: