Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Άγριο ξύλο για το προσφυγικό στο Ρέθυμνο

 ΠΗΓΗ: NEWS247

Συμπλοκές και ρίψη δακρυγόνων στο Ρέθυμνο έξω από το δημαρχείο της πόλης. Παράλληλες πορείες υπέρ και κατά των προσφύγων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο (Vids+Pics)



Άγριες συμπλοκές, δακρυγόνα και ξύλο στο κέντρο του Ρεθύμνου. Για το πρωί της Τετάρτης είχε προγραμματιστεί πορεία εναντίον της μετεγκατάστασης των προσφύγων, στην οποία είχαν παρεισφρήσει ακροδεξιά στοιχεία.

Την ίδια ώρα έλαβε χώρα αντιφασιστική πορεία υπέρ των προσφύγων και της μεταφοράς τους στο νησί με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια. Όπως βλέπετε στο παρακάτω βίντεο, τέσσερα άτομα εφορμούν εναντίον ενός άλλου ατόμου δίπλα στις δυνάμεις των ΜΑΤ.


Το κάλεσμα της Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου, ανέφερε:
"Την Τετάρτη 28/09 εν όψει του δημοτικού συμβουλίου και τη συζήτηση για το προσφυγικό, διάφοροι γνωστοί- άγνωστοι ξενοφοβικοί, οι ψεκασμένοι ρατσιστές του Σώρρα και γνωστότατοι χρυσαυγίτες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σπέρνοντας φόβους και ψέματα για την έλευση των ξενιτεμένων των πολέμων και της ανισότητας.
Εμείς απαντάμε μαζικά με συγκέντρωση στις 12.00 στο δημαρχείο, θέλοντας να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο κόσμο για όλους τους απόκληρους της γης. Ούτε σπιθαμή γης στους απόγονους των ναζί. Με τους πρόσφυγες ζήσαμε, ζουμε και θα ζήσουμε μαζί".
 Δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στο δημαρχείο, σε περίπτωση που αναζωπυρωθεί η ένταση εν όψει της επίμαχης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου. Υπάρχουν καταγγελίες ότι η αστυνομία προστάτεψε ακροδεξιούς οι οποίοι επιτέθηκαν πίσω από τις τάξεις της, και πώς υπήρξε επέμβαση μονάχα αφού ξέσπασαν οι συμπλοκές σώμα με σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του rethemnosnews.gr, οι περισσότεροι από τα μέλη της διαφωνούντων με την υποδοχή προσφύγων στην Κρήτη προέρχονταν από γειτονικές πόλεις του νησιού.


Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με αντικείμενο την υποδοχή προσφύγων στην Κρήτη. Πρόσφατα άλλωστε η πλειοψηφία των Δημάρχων της Κρήτης αποφάσισε να δώσει το "πράσινο φως" στην έλευση 2000-3000 προσφύγων στο νησί. Οι Δήμαρχοι πρότειναν οι πρόσφυγες να μείνουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια ή ξενοδοχεία (ανοικτές δομές).

Δεν υπάρχουν σχόλια: