Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Αντίο σύντροφε Χρίστο



Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στον αγωνιστή κομμουνιστή Χρίστο Μπίστη η οικογένειά του, οι σύντροφοί του και οι φίλοι του.
Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Χρίστου Μπίστη ξεκίνησε στις 3.00 μ.μ. της Δευτέρας 19 Σεπτέμβρη στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας. Ήταν εκεί άνθρωποι όλων των ηλικιών, αλλά και συναγωνιστές και σύντροφοι από όλο το φάσμα της αριστεράς. Αγωνιστές του  αντιδικτατορικού αγώνα και της μεταπολίτευσης, νεώτεροι αγωνιστές και η σημερινή νέα γενιά απέτισαν φόρο τιμής μπροστά στη σορό του σ. Χρίστου Μπίστη.
Οι σύντροφοι και φίλοι του ΕΚΚΕ, του οποίου ήταν γ.γ. της Κ.Ε. του, σύσσωμη η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ της οποίας ήταν μέλος μέχρι την τελευταία του πνοή, όλες οι οργανώσεις και τα ρεύματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ με τον Σήφη Κωτσαντή, η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ μ-λ, αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με τον Π. Λαφαζάνη, η ΑΡΑΝ, Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες και πολλοί αγωνιστές του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.
Εκ μέρους της οικογένειάς του, ξεκινώντας τους αποχαιρετισμούς, μίλησε ο Αλέξανδρος Μπίστης, γιός του αείμνηστου σ. Αντρέα Μπίστη, αδερφού του σ. Χρίστου, ενώ εκ μέρους του ΕΚΚΕ, μίλησε η σ. Αντωνία Βαφειάδου. Από το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, τον σύντροφο Χρίστο αποχαιρέτησε ο Άγγελος Χάγιος, ενώ ακολούθησαν αποχαιρετισμοί και μηνύματα σχεδόν όλων των οργανώσεων που παραβρέθηκαν και σημειώνονται. (Δείτε εδώ όλους τους αποχαιρετισμούς σε video)
Μετά τους αποχαιρετισμούς, μια μεγάλη πορεία, με τις σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πλήθος κόσμου ακολούθησε το φέρετρο που ήταν σκεπασμένο με την κόκκινη σημαία και το σφυροδρέπανο, για να συνοδεύσει τον Χρίστο στην τελευταία του κατοικία. Εκεί, μπροστά στον τάφο, με υψωμένες τις γροθιές ο κόσμος τραγούδησε τη Διεθνή, δίνοντας υπόσχεση τιμής ότι θα συνεχίσουμε το δρόμο της ανυπόταχτης πάλης για την επανάσταση και τον κομμουνισμό.

Την πολιτική κηδεία κάλυψε η ιστοσελίδα αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης pandiera.gr στην οποία μπορείτε να δείτε video με όλες τις ομιλίες-αποχαιρετισμούς και πλάνα από την κηδεία του σ. Χρίστου Μπίστη, πατώντας εδώ

 Νέο Αριστερό Ρεύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: