Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Κίνα: Πάνω από 20 εργάτες παγιδεύτηκαν κάτω από τη γη σε ορυχείοΜε 17 ώρες να έχουν ήδη παρέλθει από το ατύχημα, οι ελπίδες για τους 22 αγνοούμενους ανθρακωρύχους είναι είναι ελάχιστες.
Αγώνα δρόμου δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Κίνα για τη διάσωση 22 ανθρακωρύχων που εγκλωβίστηκαν κάτω από τη γη λόγω ατυχήματος σε ορυχείο, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Xinhua.
Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, πριν από περίπου 17 ώρες, κάτι που σημαίνει ότι οι ελπίδες για τους αγνοούμενους εργάτες μειώνονται με κάθε λεπτό που περνά.
Τα αίτια του ατυχήματος δεν είναι ακόμα γνωστά και ερευνώνται.
Το ατύχημα έλαβε χώρα στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, στην ανθρακοπαραγωγική ζώνη στα σύνορα με τη Σιβηρία.
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής άνθρακα στον κόσμο. Στις αρχές του έτους παρουσίασε σχέδια για το κλείσιμο περισσότερων από 1.000 ορυχείων χαμηλής παραγωγής, όμως εκατοντάδες άλλες μονάδες βρίσκονται υπό κατασκευή.
Εκατοντάδες εργάτες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στα ορυχεία της Κίνας, που συγκαταλέγονται στα πιο επικίνδυνα στον κόσμο.
Πηγή: skai

Δεν υπάρχουν σχόλια: