Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Στο στόχαστρο η σοκολατοβιομηχανία Ferrero για παιδική εκμετάλλευση



Λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Guardian για εργάτες σκλάβους στα εργοστάσια της Samsung και της Panasonic στην Μαλαισία, έρχεται μια άλλη αποκάλυψη από την εφημερίδα Sun να σοκάρει.
Σάλο σε Βρετανία, Ιταλία και Ρουμανία έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ της βρετανικής «Sun» για τις συνθήκες εργασίας σε ρουμανικό εργοστάσιο που παρασκευάζει τα σοκολατένια αυγά «Kinder - έκπληξη» της ιταλικής σοκολατοβιομηχανίας Ferrero.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα τρία από τα έξι παιδιά μιας φτωχής οικογένειας στην πόλη Κάρεϊ της Ρουμανίας εργάζονταν παράνομα στο εργοστάσιο της εταιρείας Romexa SA, η οποία αναλαμβάνει εργολαβίες για λογαριασμό της Ferrero, κολοσσού στον διατροφικό κλάδο. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα παιδιά λάμβαναν μισθό ύψους 20 λέι (4,70 δολάρια) για τη συναρμολόγηση 1000 αυγών Kinder.
Η ιταλική σοκολατοβιομηχανία δηλώνει άγνοια για τις πρακτικές παιδικής εκμετάλλευσης στο συνεργαζόμενο ρουμανικό εργοστάσιο και έχει ήδη κινήσει διαδικασία ερευνών. 
«Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας και είμαστε βαθύτατα θορυβημένοι για τα όσα λέγονται σχετικά με αυτές τις μη αποδεκτές πρακτικές εργασίας», αναφέρει η Ferrero.
Στο μεταξύ, έρευνα έχει ξεκινήσει και η ρουμανική αστυνομία προκειμένου να εξακριβώσει εάν τα όσα παρουσιάζει η «Sun» είναι αληθή. 
Πάντως, η Romexa SA, δια του εκπροσώπού της, Ντάνιελ Μουρέσαν, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι δεν είχε γνώση του περιστατικού, ενώ υπογράμμισε ότι όσοι από τους ενήλικες εργαζομένους στη ρουμανική εταιρεία βρεθούν να εμπλέκονται στην υπόθεση θα απολυθούν αμέσως.
πηγη:economy365

Δεν υπάρχουν σχόλια: