Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Εκκρεμότητες για ενεργειακά θέματα της ΔΕΗ στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούςΤο ζήτημα των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ) είναι η βασική εκκρεμότητα στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τα ενεργειακά, σύμφωνα με την ενημέρωση από αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος που μετείχε στις διαπραγματεύσεις, ο οποίος τόνισε ότι στα υπόλοιπα θέματα υπάρχει συμφωνία.

Πρόκειται για τις δημοπρασίες μέσω των οποίων επιδιώκεται το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς παρέχουν πρόσβαση στους εναλλακτικούς προμηθευτές στις φθηνότερες πηγές ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, με τελικό στόχο τον περιορισμό του μεριδίου αγοράς της τελευταίας στη λιανική κάτω από το 50% ως το 2020.
Η πρώτη δημοπρασία έχει ήδη υλοποιηθεί και η επόμενη προγραμματίζεται για τις αρχές του 2017. Το ίδιο στέλεχος απέφυγε να σχολιάσει την προσφυγή της ΔΕΗ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των δημοπρασιών. Η επιχείρηση υποστηρίζει ότι η τιμή πώλησης της ενέργειας είναι κάτω του κόστους με αποτέλεσμα να της προκαλεί ζημία.
Στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων για τα ενεργειακά περιλαμβάνεται ακόμη η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.

ΠΗΓΗ: Economy 365

Δεν υπάρχουν σχόλια: