Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Προσλήψεις με Ρουσφέτια - εκβιασμούς και πελατειακές “πιέσεις”



Δυτ. Μακεδονία: Προσλήψεις με Ρουσφέτια - εκβιασμούς και πελατειακές “πιέσεις” στα έργα των κατασκευαστικών εταιριών, φορείς και συνδικαλιστές χρησιμοποιούν τα συνδικάτα ως ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας

Πηγή: Taxheaven
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 24/11/2016

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο γραφείο του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας υποβάλλονται καταγγελίες για όργιο πελατειακού τύπου «συμπεριφορών» οπαδών του παλιού πολιτικού συστήματος, συνδικαλιστικών στελεχών και άλλων λειτουργών.

Οι καταγγελίες αφορούν τον τρόπο (εκβιασμοί και πελατειακές “πιέσεις”) με τον οποίον γίνονται οι προσλήψεις σε έργα που εκτελούν κατασκευαστικές εταιρείες, που παρακάμπτουν σε ένα μεγάλο βαθμό τους κανόνες που έχει θέσει για το θέμα η διοίκηση της ΔΕΗ, αγνοώντας πλήρως τις καταστάσεις ανέργων του ΟΑΕΔ για την ευρύτερη περιοχή.

Επειδή το θέμα εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή αλλά και αυστηρά κριτήρια από το Υπουργείο Εργασίας συστήνουμε τα παρακάτω:

1. Στην εργολήπτρια κατασκευαστική εταιρεία να αποφεύγει τις όποιες προσλήψεις ενέχουν στοιχεία εκβιασμού για την αποφυγή ελέγχων και να απευθυνθεί με αίτημα της για την κάλυψη θέσεων εργασίας στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (Κοζάνη, Πτολεμαΐδα κλπ).

2. Στα διάφορα συνδικαλιστικά στελέχη να μην προσπαθούν να μετατρέπουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε ιδιωτικά γραφεία εύρεσης εργασίας παρά μόνο να συμβάλουν για τη διασφάλιση της νομιμότητας στους χώρους εργασίας και στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

3. Στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να συνεργαστούν με το Υπουργείο και τον ΟΑΕΔ για την εκπόνηση ενός στρατηγικού πλάνου επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, με αντικειμενικά, διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια και με ΜΟΝΑΔΙΚΟ γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιφέρεια.

Το Υπουργείο Εργασίας προτίθεται να προκαλέσει σύσκεψη με την Περιφέρεια και τον ΟΑΕΔ για να συμβάλλει στη ριζική αντιμετώπιση του νοσηρού πελατειακού φαινομένου που διάφοροι, ακόμα, προσπαθούν να συντηρήσουν.

Όσοι μεταχειρίζονται τέτοιες μεθόδους που θέτουν τους ανέργους σε πελατειακή ομηρία, που παραβιάζουν κάθε έννοια εργασιακής δημοκρατίας και ισονομίας, θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα και θα τύχουν της αποδοκιμασίας και απομόνωσης από την κοινωνία των πολιτών.

Το παλιό, το διεφθαρμένο και πελατειακό έχει τελειώσει οριστικά.
 
από: e-KOZANH

Δεν υπάρχουν σχόλια: