Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ηθικοί αυτουργοί ΔΕΗ και κυβέρνηση για την τραγωδία στη Λάρισα με παρ’ ολίγον θύμα ένα 4χρονο παιδί


Στην εντατική νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα, στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στην Αθήνα, 4χρονο αγόρι, το οποίο παρά λίγο να καεί ζωντανό μετά από πυρκαϊά που ξέσπασε στο σπίτι που διέμενε μαζί με τη μητέρα και τον αδερφό του. Οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι το ρεύμα ήταν κομμένο και τα στοιχεία δείχνουν ότι η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από αναμμένο κερί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η οικογένεια ζει στο σκοτάδι από τον Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή εδώ και 9 ολόκληρους μήνες. 

Η ανέχεια που μαστίζει την ελληνική κοινωνία από τις πολιτικές της νεομνημονιακής κυβέρνησης δεν έχει όριο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω από 55.000 οικογένειες ζουν στο σκοτάδι μόνο στο νομό Αττικής ενώ δεκάδες είναι τα περιστατικά που ζωές τίθενται σε άμεσο κίνδυνο, ακόμη και χάνονται, εξαιτίας των κομμένων ρευμάτων. Η ΔΕΗ παρόλα αυτά, συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους πολίτες ως πελάτες προς απομύζηση και το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος ως εμπόρευμα προς κερδοσκοπία και ταυτόχρονα έχει το απύθμενο θράσος να μιλά για κοινωνική ευαισθησία.
Καταγγέλλουμε ευθέως τη διοίκηση της ΔΕΗ και τη νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως υπαίτιους αυτής της κοινωνικής καταστροφής.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, μέσα στα χρόνια της κρίσης, αγωνίζεται με επιμονή και αποφασιστικότητα, υψώνοντας αναχώματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Μόνο μέσα στο 2016 έχουμε επανασυνδέσει εκατοντάδες κομμένα ρεύματα σε φτωχές οικογένειες στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στρατευθούν στον μεγάλο αγώνα που δίνουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του ελληνικού λαού στη ζωή και την αξιοπρέπεια.
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!
Κανένας μόνος του στην κρίση!
23-11-16, Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια: