Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Συνθήκες για νέο πογκρόμ στήνουν εκκλησία και ο δήμαρχος Σάμου


Φόβους για μια ακόμη «νύχτα των κρυστάλλων» εναντίον προσφύγων και μεταναστών, αυτή τη φορά στη Σάμο, εκφράζουν κάτοικοι και οργανώσεις μετά το κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το οποίο απηύθυνε για τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Σάμου, η Μητρόπολη και ο εμπορικός σύλλογος του νησιού.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, οι διοργανωτές έχουν φροντίσει ακόμη και για τη μετακίνηση κατοίκων από ολόκληρη τη Σάμο προς την πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ. Επίσης τα σχολεία οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα αναμένεται να υπολειτουργήσουν – γεγονός που παραπέμπει σε παλαιότερα συλλαλητήρια μίσους που οργάνωνε τη δεκαετία του 90 η εκκλησία.
Το συλλαλητήριο διοργανώνεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις δολοφονικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν ακροδεξιοί στη Χίο και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη περιοδεία στελεχών της Χρυσής Αυγής σε ελληνικά νησιά. Πρόκειται για δυνάμεις που ενδέχεται να εκμεταλλευτούν και πάλι την συγκυρία για να εκφράσουν το μίσος τους για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου κάνει λόγω για «φαιά πολεμική προπαγάνδα» που συνοδεύει το κάλεσμα ορισμένων στο συλλαλητήριο και προειδοποιεί ότι «κάποιοι ονειρεύονται «νύχτες κρυστάλλων» και το έχουν διακηρύξει με κάθε τρόπο, δίνοντας μάλιστα και δείγματα γραφής με την «ομάδα κρούσης» κουκουλοφόρων που χτύπησαν πρόσφυγες πυροδοτώντας επεισόδια».
Όπως φαίνεται αρκετοί είναι πλέον αυτοί που επιζητούν να χρησιμοποιήσουν τους κοινωνικούς αυτοματισμούς και την ένταση που προκαλείται λόγω της ολοκληρωτικής αποτυχίας της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας την οποία εξακολουθούν να στηρίζουν προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Μουζάλας.
Ερωτηματικά εξακολουθεί να προκαλεί τα τελευταία 24ωρα η στάση όχι μόνο των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης αλλά και της κρατικής ΕΡΤ και του ΑΠΕ, που αναπαράγουν μόνο τη θέση της αστυνομίας και ακροδεξιών ομάδων ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της έντασης.
Α.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια: