Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Εμείς οι τεχνοφοβικοί......

 ...  οι σκοταδιστές, οι λαϊκιστές!
Γράφει ο Στέφανος Πράσσος

 "Με θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε χθες το γνωστό σε εμάς, προπαγανδιστικό και σκοταδιστικό ντοκιμαντέρ «Ο ασκός του Αιόλου», να προβάλλεται στο κανάλι σας. Ξεχειλίζοντας από τεχνοφοβία το συγκεκριμένο «δημιούργημα» κινείται στο, γνωστό στον κλάδο μας, λαϊκιστικό άξονα της ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού με την άκριτη ενοχοποίηση της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας" Διαμαρτυρία αερητζήδων για την προβολή από την ΕΡΤ3 του ντοκιμαντέρ "Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ"
 Απόσπασμα από την επιστολή του Δρ. Ιωάννη Τσιπουρίδη, Πρόεδρου ΔΣ Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ, προς την ΕΡΤ με την οποία ασκεί κριτική γιατί παίχτηκε το ντοκιμαντέρ "ο ασκός του Αιόλου" Χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί ο ίδιος για να εκφράσει πρώτα την επιστημονική του άποψη. Δηλαδή πρώτα έπρεπε να το εγκρίνει ο Δρ. Τσιπουρίδης και μετά (αν εγκριθεί από το λόμπι) να παιχτεί.

Βέβαια το να πιέζεις με όλα τα μέσα να μην παιχτεί ένα ντοκιμαντέρ (που στα Ελληνικά σημαίνει τεκμηρίωση) δεν είναι σκοταδισμός! Αντίθετα σκοταδισμός κατά τον δόκτορα Τσιπουρίδη είναι να ακούς, να βλέπεις, να διαβάζεις, να ενημερώνεσαι γενικότερα για μια αντίθετη σ αυτόν και στο λόμπι των αεριτζήδων άποψη.
Μπορεί οι εργάτες του φωτός να είναι σκοταδιστές;



Λαϊκισμός ως γνωστόν είναι να λες στο λαό τα πράγματα όπως του αρέσουν να τα ακούει, αλλά αυτά τελικά να είναι ανεφάρμοστα. Δηλαδή κούφια λόγια! Αυτό ακριβώς έκαναν και οι προπαγανδιστές της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης και ειδικότερα το λόμπυ των αεριτζήδων. Έλεγαν στο λαό ότι θα σας δώσουμε ρεύμα από καθαρές πηγές, από τον αέρα, τον ήλιο, το νερό που θα είναι τζάμπα. Γιατί τι κόστος έχει να φυσάει ο αέρας και να γυρίζει ένα φουρφούρι;
Του είπαν τη μισή αλήθεια! Η άλλη μισή είναι ότι αυτός ο λαός θα έπρεπε να τους πληρώσει τις φαραωνικές εγκαταστάσεις αλλά και να τους πληρώνει εσαεί το ρεύμα δέκα φορές παραπάνω από αν το παρήγαγαν με πετρέλαιο!!!! Και να ήταν καθαρό, βιολογικό, με χαμηλά λιπαρά όπως διαφημίζουν;
 Όχι το «βρώμικο» ρεύμα της ΔΕΗ είναι που παράγεται από λιγνίτη από Πετρέλαιο κλπ.
Απλά αυτοί θησαυρίζουν πουλώντας αέρα!
Αν όμως τα λες αυτά και ειδικότερα αν τα τεκμηριώνεις μέσα από την έρευνα ενός ντοκιμαντέρ τότε είσαι λαϊκιστής!!
Δεν συνεχίζω γιατί η απάντηση δόθηκε και πολύ καλά από τον Διονύση Διονύση Χοϊδά  

Την "τεχνοφοβία" μας όμως θα την εκφράσουμε χωρίς λόγια μέσα από την  εικόνα:







Δεν υπάρχουν σχόλια: