Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Πτώση 38χρονου εργάτη από ύψος 3 μέτρων στην «Πτολεμαΐδα V»

Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Μποδοσάκειο με τραύμα στο κεφάλι και σπασμένο σπόνδυλο.


Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 χθες το απόγευμα στο εργοτάξιο κατασκευής της μονάδας «Πτολεμαΐδα V», με θύμα αλλοδαπό εργαζόμενο σε εργολάβο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο με σπασμένο σπόνδυλο και ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι, αλλά ευτυχώς η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. 


Ο 38χρονος αλβανικής καταγωγής οικοδόμος, ο οποίος διαμένει στα Κοίλα, ενώ εκτελούσε οικοδομικές εργασίες, έπεσε σε φρεάτιο από ύψος 3-4 μέτρων, όταν υποχώρησε το μαδέρι που κάλυπτε το στόμιο. Συνάδελφοί του έσπευσαν για βοήθεια και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο ιατρείο του εργοταξίου, διακομίσθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. 

Αρχικά υποδέχτηκαν τον τραυματία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε για περαιτέρω εξετάσεις στην χειρουργική κλινική. Διαπιστώθηκε ένα μικρό τραύμα στο κεφάλι, το οποίο αντιμετωπίστηκε, ενώ ακολούθησαν αξονική τομογραφία και όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες είναι καθαρές. 

Επιπλέον εξέτασαν τον τραυματία και οι γιατροί της ορθοπεδικής, οι οποίοι διέγνωσαν κάταγμα του θωρακικού σπονδύλου Φ-7. Ως εκ τούτου μεταφέρθηκε την Πέμπτη 2 τρέχοντος για νοσηλεία στην ορθοπεδική, όπου εκτιμάται ότι θα παραμείνει μερικές ημέρες. Πάντως, εκτός του κατάγματος στον σπόνδυλο, δεν διαπιστώθηκαν άλλες βλάβες ή παρενέργειες. Πρόκειται για ένα κάταγμα «χωρίς νευρολογική σημειολογία», σύμφωνα με τους γιατρούς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει πειραχτεί κάποιο νεύρο.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Μποδοσάκειο με τραύμα στο κεφάλι και σπασμένο σπόνδυλο

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: