Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Αναβολή για Κορκονέα

Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ξεκίνησε χτες το πρωί στο Εφετείο της Λαμίας η δίκη σε δεύτερο βαθμό των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου 2008, με την ακροαματική διαδικασία ωστόσο να διακόπτεται για να συνεχιστεί στις 30 Νοεμβρίου.
Πριν από την έναρξη εκδίκασης της υπόθεσης, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπέβαλαν αίτημα για αναβολή της δίκης, καθώς απουσίαζαν βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και μέλη της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

Με το αίτημα της πολιτικής αγωγής για νέα αναβολή της δίκης δεν συμφώνησε η πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης: ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να ξεκινήσει η δίκη και να διακοπεί για μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που αποδέχτηκε το δικαστήριο, διακόπτοντας τελικά για τις 30 Νοεμβρίου.

Τι λέει ο Κούγιας

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως ο δικηγόρος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star Λαμίας» είπε πως «ο κατηγορούμενος έχει πληρώσει πολύ ακριβά την πράξη για την οποία κατηγορείται» και εξέφρασε την ελπίδα του κατηγορουμένου για μετατροπή των ισοβίων που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης, που θα σημάνει και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την αποφυλάκισή του.
«Κατόπιν εντολής του κατηγορουμένου υπεβλήθη αίτημα διακοπής της δίκης, γιατί έχουν παρέλθει πλέον οχτώ χρόνια από την τραγική ημερομηνία θανάτου του αείμνηστου Γρηγορόπουλου και ο κατηγορούμενος, εκτός της ποινής των οχτώ ετών που έχει ήδη εκτίσει, έχει εργαστεί και τέσσερα χρόνια στη φυλακή, δηλαδή έχει συμπληρώσει 12 χρόνια καθείρξεως».
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στην περιοχή των Εξαρχείων, τον Δεκέμβρη του 2008, δολοφονία που, ως γνωστόν, πυροδότησε το σημαντικό νεολαιίστικο ξέσπασμα εκείνης της περιόδου.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου είχε καθίσει και ο Βασίλης Σαραλιώτης, στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών και έχει ήδη αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους από το 2012. Ο Κορκονέας βρίσκεται φυλακισμένος στις Φυλακές Δομοκού απ’ όπου μεταφέρθηκε στο Εφετείο της Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: