Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Την απαγόρευση διαδηλώσεων καταδικάζουν ΚΚΕ και ΝΑΡ


Αντίθετο στην «κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ομπάμα αύριο και μεθαύριο είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνοντας λόγο για «μία κατάπτυστη κι αυταρχική απόφαση της αστυνομίας».
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ  τονίζει ότι συγκυβέρνηση «απαγορεύει ουσιαστικά κάθε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τότε ως αντιπολίτευση».

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι τα συνθήματα περί "δημοκρατίας" πάνε περίπατο, όταν οι κυβερνήσεις υλοποιούν αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές, είτε αυτές αφορούν τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, είτε τη συμμετοχή της χώρας μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, όπως αυτοί των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που εξελίσσονται στην περιοχή μας. Για όλα αυτά, άλλωστε, έρχεται κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην Ελλάδα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.
Στην ανακοίνωση το ΚΚΕ καταλήγει σημειώνοντας ότι «ο ελληνικός λαός και η νεολαία θα πρέπει να καταδικάσουν και να απαντήσουν στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την πολιτική που τον υπαγορεύει, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων του εργατικού-λαϊκού κινήματος και της νεολαίας, την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6:30 μμ, στην Ομόνοια».

«Όλοι στους δρόμους για Ομπάμα-Πολυτεχνείο»

Κάλεσμα για μαζική, οργανωμένη και άφοβη διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και στην υποταγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απευθύνει και η αριστερή οργάνωση «Νέο Αριστερό Ρεύμα» τονίζοντας ότι το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι αδιαπραγμάτευτο και χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη κάθε απαγόρευση».
Το Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση υπογραμμίζει «πως είναι ιδιαίτερη ανάγκη, όλες οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος να διαδηλώσουν, να συντονιστούν και να πορευτούν στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, να διατρανώσουν τα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά, αντικυβερνητικά αισθήματα του λαού μας, να μην αφήσουν την κυβέρνηση να διαμορφώσει μια υγειονομική ζώνη αποκλεισμού των διαδηλώσεων».
Αναφερόμενη σε χθεσινή συνέντευξη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ  το  ΝΑΡ σχολιάζει ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει ο «καλός στρατιώτης του ΝΑΤΟ», ξοδεύοντας δισ. για εξοπλισμούς, παρέχοντας τις βάσεις στις δολοφονικές εξορμήσεις της πολεμικής μηχανής ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και να συνεργάζεται στο παγκόσμιο χαφιεδισμό. Και βέβαια η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει τις αντιλαϊκές αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις» και να παραμείνει αγκιστρωμένη στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέχοντας ασφάλεια στις ντόπιες και ξένες επιχειρήσεις. Κι αφού επιβεβαιώνει την υποστήριξή του σε «σκληρές μεταρρυθμίσεις, που θα βοηθήσει να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία», καλεί σε «ουσιαστικές ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους», κάλεσμα χωρίς αξία αφού άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτό».
Η επίσκεψη Ομπάμα έχει σαφείς αντιδραστικούς επιθετικούς στόχους από την πλευρά των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να την αξιοποιήσει, στήνοντας μια φιέστα αναβάθμισης του διεθνούς κύρους της. Μια φιέστα με χιλιάδες αστυνομικούς, αποκλεισμένα μεγάλα τμήματα της πόλης, ελεύθερους σκοπευτές και εκατοντάδες Αμερικανούς πράκτορες και με το λαό και τη νεολαία που θέλει να διαδηλώσει για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο. Όπως έκαναν παλιότερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Το ΝΑΡ καταδικάζει την «κατάπτυστη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτός από μνημονιακή, ευρω-υποταγμένη γίνεται πλέον και ΝΑΤΟϊκή «αριστερά». Η εφημερίδα «Αυγή» διαφημίζει με πρωτοσέλιδους πηχυαίους τίτλους την παρακαταθήκη Ομπάμα (που δεν σταμάτησε να βομβαρδίζει λαούς και να διαλύει χώρες), ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Π. Τριγάζης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ) λένε πως «δεν θα διαδηλώσουν κατά της επίσκεψης Ομπάμα» και πως πρέπει «να απαλλαγούμε από παλαιές προκαταλήψεις έναντι των ΗΠΑ, διότι πολλά καλά για τον κόσμο έχουν προκύψει από την μεγάλη αυτή χώρα, τον λαό της και το εργατικό της κίνημα»!
«Ευτυχώς δεν είναι όλοι σε αυτή τη χώρα λωτοφάγοι, ούτε αυλοκόλακες και σφουγγοκωλάριοι των ηγεμόνων του παγκόσμιου καπιταλισμού, στις ΗΠΑ ή στην ΕΕ. Δεκάδες σωματεία και συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες, μέτωπα οργανώσεις και κινήσεις της μαχόμενης Αριστεράς θα διαδηλώσουν την Τρίτη κατά της επίσκεψης Ομπάμα, απαντώντας στην πρόσκληση να έρθει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο τριήμερο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Είναι η φωνή της αντίστασης και της ανατροπής, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας μιας νεολαίας κι ενός λαού που ξανά και ξανά αγωνίζεται για ζωή και δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: