Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης: 24ωρη Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, την Κυριακή 7 Μάη

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε) στον κλάδο του Εμπορίου καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΗ 2017  με κοινό αίτημα να αποσύρει η Κυβέρνηση το σχέδιο της για την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.


Η Κυβέρνηση, ικανοποιώντας πλήρως τους δανειστές που αποδεικνύονται αποτελεσματικοί μεσολαβητές ικανοποίησης των συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, προχωρά με πρόσχημα τον τουρισμό στην απελευθέρωση της Κυριακής έως και 32 Κυριακές το χρόνο.

Αυτό το μέτρο είναι εχθρικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση. Είναι συνταγή καταστροφής της μικρομεσαίας επιχείρησης , αύξησης των λουκέτων και της ανεργίας. Είναι εξόφθαλμη μεταφορά του λιγοστού εμπορικού τζίρου στους μεγάλους εμπορικούς ομίλους. Είναι εργαλείο συρρίκνωσης των τοπικών αγορών και επιβολής ολιγοπωλιακών καταστάσεων και χειραγώγησης των τιμών μέσω «κυριακάτικων προσφορών» και δήθεν ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία – μέλη μας να δώσουν μαζικό και αγωνιστικό παρόν στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7 ΜΑΗ, όπου σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο θα υπάρξει κλείσιμο των καταστημάτων, όπως έχουν αποφασίσει ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, και να στείλουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα στην Κυβέρνηση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: