Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ο κρετινισμός της διοίκησης ΟΤΕ απέναντι στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων


Η ΑΣΕ επιρρίπτει ευθύνες στη Διοίκηση του ΟΤΕ που σκόπιμα απομακρύνει τα υλικά παρέμβασης των συνδικαλιστών που επιλέγουν να μη συναλλάσσονται μαζί της αλλά αντίθετα βρίσκονται στο απέναντι στρατόπεδο από το δικό της και των αφεντικών του ΟΤΕ, υπερασπιζόμενοι δημόσια κι αποφασιστικά τα εργατικά δικαιώματα.
Για σκόπιμη εξαφάνιση των στεφανιών στη μνήμη των 17 εκτελεσμένων, από τους Γερμανούς Ναζί, απεργούς της τηλεφωνικής, κάνει λόγο η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ. Σε πρόσφατο δελτίο τύπου καταγγέλλει τη «μυστηριώδη» εξαφάνιση του δικού τους και του στεφανιού του Κινήματος Συνταξιούχων, μία ώρα μετά την κατάθεση τους, την Κυριακή 7 Μάη, στη στήλη με τα ονόματα των εκτελεσθέντων αντιφασιστών που βρίσκεται στο κτίριο του ΟΤΕ στην Κωλέττη.
Το «περίεργο» έγκειται στο γεγονός πως όλα τα υπόλοιπα στεφάνια, της διοίκησης του ΟΤΕ και των  ΟΜΕ-ΟΤΕ, Π.Ε.Ε-ΟΤΕ και Π.Σ.Σ-ΟΤΕ παρέμειναν άθικτα. Η κατάσταση ξέφυγε τελείως, όταν η διοίκηση του ΟΤΕ όχι απλά δεν πήρε θέση για το αν έχει κάποια σχέση με το περιστατικό, αλλά έσπευσε να καλέσει την εταιρία Security να απομακρύνει το φύλακα που είχε βάρδια εκείνη την ημέρα και συνομίλησε με τα μέλη της ΑΣΕ διαβεβαιώνοντάς τα ότι οι φύλακες δεν είχαν καμία σχέση με την απομάκρυνση.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΣΕ, η εξαφάνιση των στεφανιών έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά μεθοδεύσεων που διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια: «Συμπτωματικά πάλι, εξαφανίζονται -προφανώς με παρόμοιο τρόπο- αφίσες, πανό και ανακοινώσεις της ΑΣΕ που καταγγέλλουν τα πεπραγμένα της D.T στην Ελλάδα. Τα παραδείγματα πάρα πολλά. Μεταξύ αυτών το πανό πριν από 3 χρόνια (8 Μαΐου 2014) έξω από την Κωλέττη με το οποίο καταγγείλαμε το θάψιμο της πλάκας, πανό που επίσης καταγγείλαμε την παράνομη απόλυση εργαζόμενου έξω από το Δ. Μέγαρο (στις 20 Απρίλη 2016)  και πρόσφατα (στις 5 Δεκέμβρη 2016) και πάλι έξω από το Δ. Μέγαρο του ΟΤΕ πανό που γράφαμε στα γερμανικά «Γερμανοί ιδιοκτήτες του ΟΤΕ σεβαστείτε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα». Στις διαμαρτυρίες μας λοιπόν γιατί εξαφανίζονται τα πανό και μάλιστα σε φυλασσόμενους χώρους του ΟΤΕ, ο διευθυντής ασφαλείας του ΟΤΕ κ. Κ.Μέγας έκανε τον ανήξερο. Όταν απαιτήσαμε να ελέγξουν τις κάμερες και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι, μας αρνήθηκε κατηγορηματικά».
Η ΑΣΕ επιρρίπτει ευθύνες στη Διοίκηση του ΟΤΕ που σκόπιμα απομακρύνει τα υλικά παρέμβασης των συνδικαλιστών που επιλέγουν να μη συναλλάσσονται μαζί της αλλά αντίθετα βρίσκονται στο απέναντι στρατόπεδο από το δικό της και των αφεντικών του ΟΤΕ, υπερασπιζόμενοι δημόσια κι αποφασιστικά τα εργατικά δικαιώματα. «Ποιος αφαίρεσε τα στεφάνια και μάλιστα μέρα μεσημέρι με τέτοιο μουλωχτό τρόπο και στοχευμένη σπουδή; Γιατί αφαίρεσαν τα δύο συγκεκριμένα στεφάνια και άφησαν τα υπόλοιπα; Σηματοδοτούν κάποιοι ότι αναγνωρίζουν συγκεκριμένους φορείς και ότι τα εργατικά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές δράσεις είναι αποδεκτές… αρκεί να μην ασκούνται; Απελπίστηκαν κάποιοι ότι δεν μπορούν να μας φοβίσουν και να μας τρομοκρατήσουν και έβαλαν μπροστά άλλες δράσεις που συνηθίζονται από το παρακράτος και τον υπόκοσμο; (αν και στον δεύτερο υπάρχουν κανόνες). Πληροφορούμε λοιπόν τους εμπνευστές και αυτουργούς της κατάπτυστης αυτής ενέργειας που δεν σεβάστηκαν ούτε την μέρα ούτε την θυσία των εκτελεσμένων αντιφασιστών συναδέλφων μας για να στείλουν το μήνυμα, ότι σ’ ότι μας αφορά μηνύματα δεν παίρνουμε… από κανέναν».
Τέλος τα μέλη της ΑΣΕ αιτούνται από τη διοίκηση να αποδείξει με στοιχεία ότι δε σχετίζεται με τα παραπάνω περιστατικά και διεκδικούν να επιστρέψει άμεσα ο φύλακας στην εργασία του. Καλούν τα σωματεία να πάρουν θέση και τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα ανάλογα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: