Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ξεκίνησε η διαδικασία μείωσης του προσωπικού της ΔΕΗ με κατάργηση θέσεων εργασίας και αποχωρήσεις

Οι εργαζόμενοι στις μονάδες που αποσύρονται από την παραγωγή μπορούν να μετατεθούν σε άλλους σταθμούς 
 
Σε κατάργηση θέσεων εργασίας λόγω απόσυρσης μονάδων παραγωγής ρεύματος προχωρεί η ΔΕΗ, ενώ την ίδια ώρα αποχωρούν από την επιχείρηση 154 άτομα στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος μείωσης προσωπικού που είχε αποφασίσει η διοίκηση στις αρχές του χρόνου.
Το προσωπικό των μονάδων που αποσύρονται είτε θα μετατεθεί σε άλλες θέσεις εργασίας, είτε θα συνταξιοδοτηθεί εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις.   

Συγκριμένα το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάργηση των θέσεων εργασίας στον σταθμό Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι, καθώς και των μονάδων 1, 2 και 3 του σταθμού Λαυρίου, των μονάδων 3 και 4 του σταθμού Αλιβερίου και του σταθμού ΛΙΠΤΟΛ. 

Πρόκειται για περίπου 80 άτομα που είτε θα μετατεθούν είτε θα συνταξιοδοτηθούν, καθώς οι μονάδες στις οποίες εργάζονταν αποσύρονται οριστικά από το σύστημα.
Σημειώνεται πάντως ότι στους σταθμούς Αγίου Γεωργίου και ΛΙΠΤΟΛ θα παραμείνει προσωρινά μικρός αριθμός ατόμων προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των διαδικασιών απόσυρσης, καθώς και για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων.
 
Συγκεκριμένα για τη διαχείριση της απόσυρσης του σταθμού ΛΙΠΤΟΛ στην Πτολεμαΐδα θα παραμείνουν 28 άτομα και επιπλέον 27 άτομα για τις αντίστοιχες εργασίες στο σταθμό Αγίου Γεωργίου.

Προσωπικό συντήρησης στον σταθμό Αγίου Γεωργίου

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο σταθμός του Αγίου Γεωργίου που επί αρκετά χρόνια ήταν σε κατάσταση ψυχρής εφεδρείας, διέθετε προσωπικό συντήρησης και διατήρησης του σταθμού σε κατάσταση λειτουργίας ώστε να είναι διαθέσιμος σε ενδεχόμενη κρίση. 

Αυτό αναφέρουν κύκλοι της ΔΕΗ με αφορμή την ερώτηση βουλευτών της ΝΔ περί του κόστους διατήρησης του προσωπικού στο συγκεκριμένο σταθμό και προσθέτουν ότι το καθεστώς ψυχρής εφεδρείας για τον Άγιο Γεώργιο έληξε τον Νοέμβριο του 2016 όταν η ΡΑΕ αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας του.
 
Εξάλλου το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε ότι οι εργαζόμενοι των οποίων οι θέσεις εργασίας καταργήθηκαν, εφόσον έχουν θεμελιώσει δικαίωμα κύριας σύνταξης και συμπληρώνουν μέχρι 31.12.2017 το 57ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να αποχωρήσουν από την επιχείρηση έως την 30.6.2017, υποβάλλοντας σχετική αίτηση παραίτησης μέχρι τις 20.5.2017 με σκοπό τη συνταξιοδότησή τους, λαμβάνοντας το καθαρό ποσό των 15.000 ευρώ. 

Εξάλλου σε ότι αφορά το γενικότερο πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού της ΔΕΗ, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα 189 άτομα που είχαν λάβει ειδοποίηση ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν και να λάβουν το ποσό των 15.000 ευρώ, αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα υπέβαλαν 154 άτομα. 

Επίσης 14 άτομα κρατήθηκαν για να στελεχώσουν συγκεκριμένες θέσεις στη διοίκηση της επιχείρησης ενώ μόνο 19 επέλεξαν να μην ακολουθήσουν το πρόγραμμα.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι παρά το γεγονός πως η μείωση προσωπικού που επετεύχθη δεν είναι μεγάλη, η διοίκηση της ΔΕΗ δεν προτίθεται επί του παρόντος να προχωρήσει σε νέο ευνοϊκό πρόγραμμα μείωσης προσωπικού.       

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: