Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

35 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε ορυχείο στο Ιράν:


Τουλάχιστον 35 είναι οι νεκροί ανθρακωρύχοι από την έκρηξη που έγινε σε ορυχείο στην επαρχία Γκολεστάν του βόρειου Ιράν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο δηλώσεις του αρμοδίου υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλί Ραμπιέ.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι ανθρακωρύχοι, ενώ περισσότεροι από 30 έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία.
 
 

Ιράν: Έσβησαν οι ελπίδες για τους ανθρακωρύχους που παγιδεύτηκαν σε ορυχείο

Το ορυχείο θα παραμείνει κλειστό για έξι μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα
Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί οι εννέα ανθρακωρύχοι που παραμένουν παγιδευμένοι από την Τετάρτη μέσα σε ένα ορυχείο μετά την κατάρρευση μιας στοάς, ανακοίνωσαν σήμερα 5/4/2017 Ιρανοί αξιωματούχοι.
 
Από την έκρηξη που οδήγησε στην κατάρρευση της στοάς, σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι.
Τοξικά αέρια έχουν γεμίσει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του ορυχείου του Αζάντ Σαχρ, στο βόρειο Ιράν και οι διασώστες αδυνατούν να φτάσουν στη στοά, σε βάθος 1.400 μέτρων, όπου εγκλωβίστηκαν οι εννέα εργάτες.
 
Ο διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων της επαρχίας του Γκολεστάν, Σαντέγ Αλί Μογκαντάμ, εξήγησε στο πρακτορείο ISNA ότι τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανοίξουν ένα πέρασμα αλλά έπεσαν πάνω σε βράχο, τον οποίο θα πρέπει να σπάσουν για να ανασύρουν τα θύματα.
 
Το ορυχείο θα παραμείνει κλειστό για έξι μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διέταξε ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί.
Η έκρηξη φαίνεται ότι προκλήθηκε όταν οι ανθρακωρύχοι προσπάθησαν να θέσουν σε λειτουργία τη μηχανή ενός βαγονιού μεταφοράς άνθρακα.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: