Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Νέα στρατιωτική άσκηση στην ΑΕΒΑΛ – Για την “αντιμετώπιση εχθρικών δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου”!

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΡΟΗ ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
Πηγή: e-ptolemeos.gr
Νέα- τρίτη στρατιωτική άσκηση, θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Μαΐου 2017 στο χώρο των εγκαταστάσεων της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα, στο πλαίσιο εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, μετά τη σχετική παραχώρηση των εν λόγω εγκαταστάσεων για τη διενέργεια της άσκησης, που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας.
Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, σχετικό αίτημα του Επιτελικού γραφείου της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ, για τη διάθεση του χώρου του παλαιού εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ από 30 έως 31 Μαΐου, για την χρησιμοποίησή του ως Πεδίου ασκήσεων στο πλαίσιο εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς, για την αντιμετώπιση εχθρικών δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου! Αυτό ακριβώς αναγράφεται στο αίτημα της 9ης Μ/Π ΤΑΧ, στην οποία αναφέρεται ότι αιτείται τη διάθεση του χώρου του παλαιού εργοστασίου ΑΕΒΑΛ «για την χρησιμοποίησή του ως Πεδίου Ασκήσεων προκειμένου να εκπαιδευτεί το προσωπικό της Ταξιαρχίας για την αντιμετώπιση εχθρικών δυνάμεων στη περίπτωση πολέμου».
Την παραχώρηση της ΑΕΒΑΛ για τη διενέργεια της στρατιωτικής άσκησης καταψήφισαν η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας” Αντωνία Χόλμπα και η επικεφαλής της “Εορδαϊκής Ανατροπής” Ιωάννα Ανδρονικίδου, αν και με διαφορετικό σκεπτικό.
Η Α. Χόλμπα δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη για τη διενέργεια τρίτης άσκησης του στρατού μέσα σε ένα χρόνο στην ΑΕΒΑΛ, κι εξέφρασε φόβους ότι οι ασκήσεις αυτές αποβλέπουν στην εμπλοκή του στρατού σε κοινωνικές αντιδράσεις και σε επικείμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ εν όψει ξεπουλήματος λιγνιτικών μονάδων και λιγνιτωρυχείων. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι το περσινό σενάριο της άσκησης προέβλεπε την ανακατάληψη του εργοστασίου από ταραχοποιά στοιχεία. «Δεν έχουμε πρόβλημα με την άσκηση αλλά με το περιεχόμενό της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Ι. Ανδρονικίδου εξήγησε πως η αρνητική ψήφος της οφείλεται στην επιλογή της περιοχής μας για τέτοιου είδους ασκήσεις, λέγοντας ότι δεν διαφωνεί με την ανάγκη εκπαίδευσης του στρατού αλλά με την επιλογή της περιοχής μας για τη διενέργεια τέτοιων ασκήσεων και μάλιστα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές.
 
από: e-KOZANH

Δεν υπάρχουν σχόλια: