Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Με κλιμάκωση του αγώνα τους απαντούν οι ναυτεργάτες - νέα 48ωρη απεργία 18-19/5



Με καθολική συμμετοχή, ξεκίνησε σήμερα η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Πειραιάς – Ραφήνα – Λαύριο – Πάτρα – Ηράκλειο – Χανιά – Μυτιλήνη – Βόλος και οι σημαντικότερες Πορθμειακές γραμμές όλα τα πλοία «έδεσαν» και τα πληρώματα συμμετέχουν αγωνιστικά στην 48ωρη Πανελλαδική απεργία.

Κεντρικά αιτήματα της απεργίας είναι το κοινωνικοασφαλιστικό – το εργασιακό και οι ΣΣΕ καθώς επίσης το πακέτο των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που ήδη συζητείται στην Βουλή.
Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ έγινε αποτίμηση της πρόσφατης συνάντησης με τον Υπουργό Ε.Ν και γενικότερα με τις θέσεις και απαντήσεις της κυβέρνησης και ομόφωνα εκτιμήθηκε η κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα κοινωνικο-ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Στο πλαίσιο αυτό ήταν κοινή η διαπίστωση ότι χρειάζεται και επιβάλλεται η κλιμάκωση του αγώνα και της απεργίας των Ναυτεργατών με νέα 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.
Η νέα απεργία αρχίζει ώρα 00.01 ημέρα Πέμπτη και θα λήγει στην 24.00 την Παρασκευή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: