Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΣΕΕΝ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» Όλοι στην Απεργία για να μην περάσουν τα νέα μέτρα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Kεντρική πλατεία Κοζάνης.
Τετάρτη 17 Μάη και ώρα 10.3
Το νέο μνημόνιο που φέρνει προς ψήφιση στην βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά από την συμφωνία με την Ε.Ε και ΔΝΤ αποτελεί την σφαγή του κόσμου της εργασίας.  Αυτήν την αλήθεια δεν μπορεί να την κρύψουν με αντίμετρα, διευθέτηση του χρέους και άλλα παραμύθια.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση τσακώνονται για το ποιος θα κρατάει το μαχαίρι της σφαγής και ποιος μπορεί να μας αποτελειώσει πιο γρήγορα.
Το τέταρτο μνημόνιο περιλαμβάνει μισθούς και συντάξεις πείνας . Μείωση αφορολόγητου. Κατάργηση εργασιακών σχέσεων απελευθέρωση απολύσεων, γενικά εργασιακό μεσαίωνα. Μειώσεις επιδομάτων ανεργίας και όλων των κοινωνικών επιδομάτων. Εκποιεί την λαϊκή περιουσία χαρίζοντάς την στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο καθιστώντας την χώρα παρία των πολυεθνικών.
Φτωχαίνουν τον εργαζόμενο λαό και βαθαίνουν την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για να πλουτίζουν ακόμα περισσότερο το κεφάλαιο και τα αφεντικά.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Πρέπει να σπάσει αυτός ο φαύλος ευρωμνημονιακός κύκλος που έχουν φυλακίσει το λαό,

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, δεν αρκεί να λέμε μόνο όχι στα νέα μέτρα, χρειάζεται να προτάξουμε τις ανάγκες μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες  της εποχής.
 Η ΓΣΕΕ, η συνομιλήτρια του ΣΕΒ,  του ΔΝΤ, και των μνημωνιακων κυβερνήσεων και οι ηγεσίες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν   μπορούν   να αναλάβουν  τον αγώνα των εργατών. Χρειάζεται τώρα να ενισχυθεί η ταξική αγωνιστική ενότητα, η ταξική ανεξαρτησία του εργατικού κινήματος από το κράτος και την εργοδοσία. Να συγκρουστούμε με την γραφειοκρατία, να υπερβούμε τον κομματικό συνδικαλισμό.
Να απαιτήσουμε:
l Να φύγει αυτή η κυβέρνηση και όλοι οι προηγούμενοι που μας έφεραν μνημόνια.
l Βασικό μισθό στα επίπεδα που είχε διαμορφωθεί πριν τα μνημόνια.
l Όχι στις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας ,των προγραμμάτων εκμετάλλευσης της Ε.Ε και. των ατομικών συμβάσεων. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
l Μείωση του χρόνου εργασίας άμεσα. Μόνο με το μέτρο αυτό θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
l Επίδομα σε όλους τους Ανέργους μέχρι να βρουν δουλειά. Δωρεάν υγεία, φάρμακα και συγκοινωνίες. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα.
l Συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Όχι στην τρομοκράτηση και στους εκβιασμούς εργαζομένων.
l Εθνικοποίηση των Τραπεζών και τομέων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημιώσεις και με εργατικό έλεγχο. Μεγάλα έργα με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.
l  Άρνηση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και κατάργηση των μνημονιακών νόμων . Αποδέσμευση από το ΕΥΡΩ και την Ε.Ε.
Οι εργαζόμενοι χρειάζεται άμεσα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μόνο εμείς μπορούμε!
Οι εργαζόμενοι και οι δυνάμεις που θέλουμε να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε πολυδιασπασμένα και σε μοναχικούς δρόμους, με ξεχωριστά αιτήματα, συγκεντρώσεις και σχεδιασμούς, χωρίς κοινή δράση, παρά τις διαφορές μας. Τώρα είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να χτίσουμε ένα ταξικό, μαζικό, αγωνιστικό  ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ, που θα συγκρουστεί με την εργοδοσία . με την πολιτική του κεφαλαίου και τους κάθε χρώματος εκπροσώπους της.. Ένα μέτωπο που  θα τα παλέψει μέχρι τέλους. 
ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Γραφείο τύπου
Κοζανη13/5/17
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: