Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Χωριό Μπελογιάννης: Στη χώρα που κυνηγούν τα κόκκινα αστέρια


Στο νεκροταφείο του χωριού Μπελογιάννης στην Ουγγαρία πολλοί Έλληνες κομμουνιστές είχαν ζητήσει στον τάφο τους να υπάρχει ένα κόκκινο αστέρι.
Πριν από δεκαετίες κάποιοι βεβήλωσαν το νεκροταφείο προσπαθώντας να ξύσουν τα κόκκινα αστέρια. Μερικά χρόνια αργότερα αυτός ο «βανδαλισμός» θεσμοθετήθηκε από το ουγγρικό κράτος. Τα κόκκινα αστέρια απαγορεύτηκαν στη χώρα μαζί με πολλά ακόμη σύμβολα που παρέπεμπαν στον κομμουνισμό.

Πριν από μερικές ημέρες μάλιστα ξέσπασε μια ακόμη μάχη με την… Heineken καθώς η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει και το κόκκινο αστέρι στο μπουκάλι της.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που χρηματοδοτεί κάθε έρευνα που προσπαθεί να ταυτίσει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, τίποτα από αυτά δεν ακούγεται αρκετά ενοχλητικό. Όπως δεν ενοχλούσαν παλαιότερα και οι επιθέσεις της ακροδεξιάς κυβέρνησης της Ουγγαρίας εναντίον της Ελευθερίας του Τύπου. Η ΕΕ της θυμήθηκε μόνο όταν ο πρωθυπουργός τα έβαλε και με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, ο οποίος εκτελούσε τις εντολές της Φρανκφούρτης.
Ευτυχώς που στον εμφύλιο δεν κέρδισαν οι κομμουνιστές. Και έτσι μπορούμε να ζούμε και εμείς σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, της ελευθερίας και της ανοχής στον άλλο…
Ακούστε το αφιέρωμα του Info-war από την αποστολή στην Ουγγαρία:Χωριό Μπελογιάννης: Στη χώρα που κυνηγούν τα κόκκινα αστέρια — INFOWAR

Δεν υπάρχουν σχόλια: