Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων : Εγκαίνια που θα πληρώσουμε χρυσά

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων
Εγκαίνια που θα πληρώσουμε χρυσά
Το αυτονόητο, η ύπαρξη ενός σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου, έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και των προσφιλών τους κατασκευαστικών συμφερόντων. Τα εγκαίνια της Ιόνιας οδού, πέραν του ότι είναι πλέον μια αστεία διαδικασία που υπενθυμίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση καμία διαφορά δεν έχει με τις προηγούμενες, μιας και όλοι εγκαινιάζουν τα ίδια πράγματα πολλές φορές για το θεαθήναι, υπενθυμίζουν ακόμα ότι η οδική ασφάλεια και το αυτονόητο, ο λαός θα το πληρώσει χρυσό.
Πίσω από τις δοξολογίες, τις αψιμαχίες κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και τις πολυτελείς δεξιώσεις κρύβονται τα ακριβά διόδια που καθιστούν το δρόμο ουσιαστικά κλειστό για τους εργαζόμενους, οι οποίοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να ρημάζονται από τις πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ και το κόστος των διοδίων να ανεβαίνει διαρκώς.
Ούτε κουβέντα, πέρα από τη γνωστή επωδό «θα κάνουμε αναλογικά διόδια» δεν βρήκαν υπουργοί και πρωθυπουργός να πούνε για το νέο δρόμο που στοίχισε ακριβά στους εργαζόμενους και θα στοιχίσει ακόμα περισσότερο. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην Εγνατία που μάχονται κατά της ιδιωτικοποίησης, προειδοποιούν ότι και τα αναλογικά διόδια ακόμα δεν θα είναι φτηνότερα, αλλά πιο ακριβά, για να αγοράσει ο επίδοξος αγοραστής.
Άλλη μια τελετή λοιπόν, σε ένα νομό περικυκλωμένο από τέσσερις σταθμούς διοδίων έλαβε τέλος. Ο πρωθυπουργός, πιστός εφαρμοστής των μνημονιακών επιταγών, είπε ότι ο δρόμος ανήκει στους πολίτες. Μόνο που αυτοί, τον έχουν πληρώσει ήδη πολλές φορές με τις επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον και αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις με τις κατασκευαστικές, με τα ακριβά καύσιμα και τέλη κυκλοφορίας και τώρα, με τα πανάκριβα διόδια.
Οι δρόμοι πρέπει να είναι πραγματικά δημόσιοι, στη διάθεση του λαού, δωρεάν, σύγχρονοι και ασφαλείς. Το αντίθετο του αυτονόητου, είναι η ιδιωτικοποίησή τους και η υπερχρέωση όσων τους χρησιμοποιούν
από:  elaliberta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: