Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ποτέ πια φασισμός! Εκδηλώσεις του Ανυπότακτου Αγρινίου στις 14 Σεπτέμβρη

Το Ανυπότακτο Αγρίνιο, επιθυμώντας να αναδείξει την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης του Αγρινίου από την Γερμανική και Ταγματασφαλίτικη Κατοχή στις 14 Σεπτέμβρη του 1944, διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων με κεντρικό σύνθημα: «Ποτέ πια φασισμός».

Στο πλαίσιο αυτό, από την Παρασκευή 8 του Σεπτέμβρη έως και την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη του 2017, λειτουργεί στο χώρο της παλιάς Λαχαναγοράς έκθεση σκίτσων του γνωστού σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλου με τίτλο: «Τα αντιφασιστικά», καθώς και έκθεση με τα πρωτοσέλιδα του παράνομου κατοχικού τύπου, η οποία θα είναι ανοιχτή όλες τις παραπάνω μέρες, από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι και από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ.
Η έκθεση άνοιξε την Παρασκευή 8 του Σεπτέμβρη στις 9:00 το βράδυ και θα ακολουθήσει παρουσίαση του θέματος, «Αγρίνιο: Χώρος και κοινωνία από το μεσοπόλεμο ως το 1945», από τον συντοπίτη μας κοινωνικό ανθρωπολόγο  του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρήστο Μπακάλη.
Την παραμονή της επετείου, Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017, θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 το απόγευμα στο χώρο της έκθεσης, ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ποτέ πια φασισμός», στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μανώλης Γλέζος.

Στη διάρκεια της παραπάνω εκδήλωσης, ο ηθοποιός Γιώργος Ζιόβας, θα απαγγείλει αποσπάσματα από την ποιητική σύνθεση «Ρωμιοσύνη», του Γιάννη Ρίτσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: