Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

"Μάμμα Τόνι",ομάδα πείρα(γ)μα // 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

 Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεων μνήμης, στη συμπλήρωση 4 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου, η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας σας προσκαλεί στον αντιφασιστικό μονόλογο "Μάμμα Τόνι", από την ομάδα πείρα(γ)μα.


  Καλούμε επίσης τους αγωνιστές-στριες,τους αντιφασίστες-στριες, εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές της περιοχής μας να στηρίξουν την αντιφασιστική κινητοποίηση στις 18/09,από το μνημείο του Π.Φύσσα με κατάληξη στη συναυλία που διοργανώνουν οι φίλοι του στο Καστράκι Δραπετσώνας, και στη συγκέντρωση και πορεία στις 16/09 στο Σύνταγμα, με στόχο το κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α.

Κυριακή 17/09 στις 20:00
Πάρκο Σελεπίτσαρι,cine Αλ.Χρυσοστομίδης
Βρείτε την εκδήλωση στο facebook εδώ 

Η είσοδος είναι ελεύθερη,στο χώρο θα υπάρχει
κουτί οικονομικής ενίσχυσης για να καλυφθούν
τα έξοδα της παράστασης.




Λίγα λόγια για την παράσταση:

 H ομάδα πείρα(γ)μα παρουσιάζει για πρώτη φορά τον αντιφασιστικό μονόλογο "Μάμμα Τόνι" στα ελληνικά.

 Στις αρχές της δεκαετίας του '70 η Φράνκα Ράμε έγραψε και ερμήνευσε μια σειρά μονολόγων βασισμένων σε μαρτυρίες υπαρκτών προσώπων της ιταλικής αντίστασης στο φασισμό. 


Η «Μάμμα Τόνι» όταν μαθαίνει ότι οι φασίστες περνούν και πάλι από την πόλη της, αυτή τη φορά ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι για να εκφωνήσουν τους λόγους τους στην πλατεία, – μίας πόλης που θρήνησε πολυάριθμα θύματα στα χέρια των φασιστών- αγριεύει, σηκώνεται από την πολυθρόνα της, αρπάζει τη μαγκούρα της και ορμάει μονάχη να τους διώξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: