Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Από τον Λένιν στην ελληνική αριστερά

Πως συνδέεται ο λενινισμός με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και τα κόμματα της αριστεράς; Από που μπορεί να προκύψει ένα νέο όραμα αντίστασης στη σημερινή πνιγηρή καθημερινότητα; Ο Βασίλης Λιόσης επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Ζητήματα τακτικής και στρατηγικής» (εκδόσεις ΚΨΜ). Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 6.30μ.μ. στο Polis Art Cafe.

Μετά την έναρξη της κρίσης του 2008, ο παγκόσμιος καπιταλισμός αγκομαχά να λύσει τις (άλυτες) αντιφάσεις του. Νέες συμμαχίες εμφανίζονται, μία ορισμένη μορφή προστατευτισμού επιστρέφει, παροξύνονται επικίνδυνα οι ενδοϊμπεριαλιστικές και ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις, πολεμικές συρράξεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Ελλάδα βρίσκεται εντός των ολετήρων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της εγχώριας ολιγαρχίας. Η κονιορτοποίηση των λαϊκών στρωμάτων έχει γίνει αφόρητη.

Μέσα σε αυτή την ιδιαίτερη φάση, όσες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις συνειδητοποιούν την ανάγκη της αντίστασης ή/και σε ένα επίπεδο παραπάνω οραματίζονται μιαν άλλη κοινωνική δομή οφείλουν να βρεθούν, να συζητήσουν, να συντονίσουν επιτέλους τα βήματά τους.
Για κάτι τέτοιο απαιτείται η γνώση των εννοιών της τακτικής και της στρατηγικής, η ιστορική εμπειρία, ένας κινηματικός σχεδιασμός που θα μετουσιωθεί σε πράξη.

Το βιβλίο αποτελείται από τρεις ενότητες που αφορούν: α. τη Λενινιστική παράδοση, β. εννοιολογικές αποσαφηνίσεις και ιδεολογικές συντεταγμένες, και γ. πλευρές της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι:
Τόλιος Γιάννης, Διδάκτωρ Οικονομικών, Μέλος της πολιτικής γραμματείας ΛΑΕ
Συριόπουλος Μπάμπης, Μέλος πολιτικής επιτροπής ΝΑΡ
Σταυρόπουλος Τάσος, Γραμματέας Σχεδίου Β’
και ο συγγραφέας, Βασίλης Λιόσης.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Περικλής Δανόπουλος, παραγωγός της ERT Open.
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 6.30μ.μ.
στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του βιβλίου – Αθήνα)

από: — INFOWAR

Δεν υπάρχουν σχόλια: