Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Το «φάντασμα» που λέγεται Πτολεμαϊδα

Της Ιωάννας Κωσταρέλλα 
από την εφημερίδα " Χρόνος"

Αν κάποιος δεν έχει πάει ποτέ του στην Πτολεμαϊδα και τη «γνωρίζει» μόνο απο τα εύκολα δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, θα νομίζει πως πρόκειται για πόλη-φάντασμα, στην οποία δεν κυκλοφορούν παρά μόνο τέρατα και παραμορφωμένες φιγούρες.

Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία. Κάποιος -νεόκοπος ή και γεροντότερος που θέλει να κάνει μια «πιασάρικη» ιστορία- δημοσιογράφος, αποφασίζει να ασχοληθεί με την Πτολεμαϊδα και τους ανθρώπους της.

Ή μάλλον καλύτερα αποφασίζει να γράψει μια ιστορία, αλλά «Έριν Μπρόκοβιτς», με πρωταγωνιστές κλισέ και όχι ανθρώπινες ιστορίες.

Η παρουσίαση, έστω και με μελοδροματικό τρόπο, ιστοριών ανθρώπων που νόσησαν, δεν είναι το κακό της υπόθεσης.
Η αποσπασματικότητα της παρουσίασης είναι αυτή που ενοχλεί, καθώς το story line χτίζεται αποκλειστικά και μόνο πάνω σε στοιχεία που βολεύουν το «μύθο» και δημιουργούν συναίσθημα, χωρίς καθόλου να βοηθούν στη βαθύτερη κατανόηση του προβλήματος.

Αγαπητοί φίλοι δημοσιογράφοι απο μακριά, ξέρουμε τι μας γίνεται. Δεν θέλουμε λίγη ακόμα «δαιμονοποίηση», ούτε άλλο τσάι και συμπάθεια. Αν θέλετε να γράψετε θέματα για την Πτολεμαϊδα κάντε τα με περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της.

Ιωάννα
ioanna_kostarella@hotmail.com

ΠΗΓΗ: Ο ΧΡΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: