Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Για δυο μήνες θα κλείνει η Εγνατία λόγω διέλευσης "υπερμεγέθων" φορτηγών με ανεμογεννήτριες για το Βέρμιο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε τμήματα της Εγνατίας Οδού και της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βέροιας – Κοζάνης σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
«Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα της Εγνατίας Οδού και της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βέροιας – Κοζάνης, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, λόγω διέλευσης φάλαγγας υπερμεγεθών φορτηγών, προς μεταφορά τμημάτων ανεμογεννητριών αιολικού πάρκου.
Ειδικότερα, κατά τις ημερομηνίες 6, 8, 11, 13, 15, 18, 20, 22, 25, 27, 29 Σεπτεμβρίου 2017 και 2, 4, 6, 9, 11, 13, 16, 18, 20, 23, 25 Οκτωβρίου 2017 και συγκεκριμένα από ώρα 07.00 και για όσο διαρκεί η διέλευση των υπερμεγεθών φορτηγών από τα οδικά σημεία, θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας Οδού, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βέροιας (253ο χιλιόμετρο) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Πολυμύλου (227ο χιλιόμετρο), για χρονικό διάστημα 30 λεπτών περίπου. Τα οχήματα που θα κινούνται επί της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Κοζάνη, θα εκτρέπονται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βέροιας – Κοζάνης.
Στη συνέχεια αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Δημοτική Οδό Ασωμάτων – Αγίας Βαρβάρας, από την Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Κυψέλης έως την οδό Αγίου Αθανασίου (οδός προς Δημοτικό Διαμέρισμα Ασωμάτων), για χρονικό διάστημα 45 λεπτών περίπου. Τα οχήματα θα εκτρέπονται μέσω της Επαρχιακής Οδού Βέροιας – Κυψέλης.
Έπειτα αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Βέροιας – Κοζάνης στη συμβολή της με τον Ισόπεδο Κόμβο προς Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, για χρονικό διάστημα 30 λεπτών περίπου και θα εφαρμοστούν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Τα οχήματα που θα κινούνται από το Δημοτικό Διαμέρισμα Ασωμάτων προς Βέροια, θα εκτρέπονται στη Δημοτική Οδό Ασωμάτων – Αγίας Βαρβάρας.
Τα οχήματα που θα κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Βέροιας – Κοζάνης, με κατεύθυνση προς Βέροια, θα εκτρέπονται μέσω της ανισόπεδης διάβασης μετά τη διασταύρωση Σελίου.
Τα φορτηγά οχήματα που θα κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βέροιας – Κοζάνης, θα παρατάσσονται πλησίον της διασταύρωσης Σελίου έως τη διέλευση των υπερμεγεθών φορτηγών.
Κατά τη διέλευση των υπερμεγεθών φορτηγών στην Παλαιά Εθνική Οδό Βέροιας – Κοζάνης, από την διασταύρωση Σελίου έως και την τελική έξοδο τους (11,8 χιλιομετρική θέση), χρονικής διάρκειας 60 λεπτών περίπου, θα ισχύσουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη διασταύρωση Τριποτάμου (4,200 χιλιομετρική θέση).
Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη διασταύρωση Γκέκα (19,800 χιλιομετρική θέση).
Τα φορτηγά οχήματα που θα κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Βέροιας – Κοζάνης, θα παρατάσσονται πλησίον της διασταύρωσης Γκέκα, έως τη διέλευση των υπερμεγεθών φορτηγών. Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται: να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση, να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους, σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: